Niels Elewaut krijgt een zware klap te verwerken: hij liep een zware knieblessure op aan de voorste kruisbanden en is minstens zes maanden buiten strijd.

Kristof Sas, arts van de Rode Duivels, kon na het bekijken van de MRI resultaten het vermoeden alleen maar bevestigen: de voorste kruisband van de knie werd volledig afgescheurd. Het is een zware blessure die een operatief ingrijpen noodzakelijk maakt. De operatie zal op woensdag 7 juli in Gent gebeuren. Clubarts Raman rekent op een inactiviteit van minimum zes maanden vooraleer Niels Elewaut weer inzetbaar zal zijn. Een flinke streep door de rekening van de club, maar in de eerste plaats van de speler zelf. Wij wensen hem in ieder geval een snel en volledig herstel toe.

Niels Elewaut: “Dit komt als een ongelooflijk zware klap voor mij. In mijn hele carrière heb ik nog nooit een ernstige blessure gehad, maar nu is het meteen dus wel heel erg. Ik zal een paar dagen nodig hebben om van de mentale klap te herstellen. Maar ik weet nu al: ik zal er alles aan doen om terug te komen, zo snel als maar mogelijk. Ik kan rekenen op de entourage van de club om me daarbij te helpen.”

P