Beste fans,

Ik wil er helemaal niet flauw over doen: de wedstrijd van afgelopen zaterdag was gewoonweg rampzalig. Ik zag dat wij onszelf, de club en de fans in de steek hebben gelaten. Dat is erg voor alle partijen, maar vooral voor jullie. Dat we jullie, in eigen stadion, zo te kijken hebben gezet, vind ik het allerergste. Ik voelde en voel me daarover beschaamd. Jullie, die ons week in week uit, thuis en vooral ook op verplaatsing zo steunen, zo in de steek laten: dat is onvergeeflijk. Verliezen in het voetbal, dat moet je incalculeren, maar niet op deze manier. Er was een gebrek aan agressiviteit, aan duelkracht, aan drang naar voor. Iets wat ik ook al op Gullegem moest vaststellen.

Ikzelf heb de voorbije dagen erg diep gezeten, de hele technische staf trouwens. Ik heb ondertussen het ergste verwerkt en heb onze prestatie, onze wanprestatie eigenlijk, al volop geanalyseerd en gekeken welke lessen er uit te trekken vallen. Het eerste wat er moet gebeuren, is dat we de neuzen in dezelfde richting moeten krijgen. Voor de dinsdagavondtraining heb ik de spelers op hun verantwoordelijkheid gewezen. Zij spelen niet zomaar voor “een” club uit tweede nationale, ze spelen voor Lokeren-Temse. Dat is een eer, iets dat ze moeten verdienen, iets waarvoor ze moeten werken om het waard te zijn. Ze kunnen dat, ik geloof in hun kwaliteiten. We hebben tegen Ninove en Merelbeke toch mooie dingen laten zien. Ik kijk zelfs met een positief gevoel terug op een wedstrijd zoals tegen Wetteren: het voetbal was niet goed, maar we wonnen wel: door grinta, door keihard te vechten, door ons te laten vooruitstuwen door de fans.

Ik wil beterschap en wel onmiddellijk. Nu zondag zal er qua inzet zeker een andere ploeg op het veld staan. Mijn grootste ambitie naar de volgende wedstrijd is deze: ik wil een ploeg en een coach zien die fier zijn om voor deze club te mogen spelen en werken, een groep die vecht voor elke morzel grond. Op training zal daar deze week keihard op gehamerd worden. Ik wil zien dat de spelers beseffen dat het een voorrecht is om voor deze club te mogen spelen.

Supporters, ik wil me in naam van de groep bij jullie verontschuldigen. Jullie verdienen beter dan wat we zaterdag op de mat legden. En het zal beter zijn, daar gaan we alles aan doen, daar gaan we keihard aan werken. Ik hoop op jullie begrip en meer nog op jullie steun om ons daarbij te helpen. Nu zondag al.

Met heel veel hoogachting,

Chris Janssens, hoofdcoach

P