Bram Vekemans (21) is een beetje een vreemde eend in de bijt: misschien is hij zelfs de enige van de nieuwkomers die zo goed als geen link heeft met Lokeren. Maar dat doet niks af aan zijn motivatie, verre van zelfs.

Ik ben een geboren en getogen Dendermondenaar. En een enorme voetballiefhebber, dat spreekt. Ik speelde tot nu toe voor SK Grembergen, VW Hamme en het laatste jaar bij Robur, ook een club uit Hamme die uitkomt in derde provinciale. Ik ben in de eerste plaats een centrale verdediger. Met mijn 1m80 en mijn bouw kom ik daar het best uit de verf.

Ik zal het maar eerlijk toegeven: ik ben niet een van die hondstrouwe fans van Sporting Lokeren, maar toen ik van dit project hoorde, was ik er direct voor gewonnen. Via familiebanden ken ik hier wel al een paar mensen en dat zal de integratie zeker bevorderen. Ik ben ambitieus, dat mag toch op mijn leeftijd? Ik wil –het liefst met deze ploeg- nog een stapje hogerop, en als ik dat kan waarmaken in een goede omkadering, dan graag.

Overdag ben ik in mijn geboortestad aan de slag, in Dendermonde. Ik ben er parkeerwachter. Ja, dat betekent ook het uitschrijven van boetes, maar het is meer dan dat. Ik houd ook toezicht op de parkeergarages en zorg dat die er altijd netjes bijliggen. Ik vind het een fijne job, ook al omdat het me in staat stelt om me ’s avonds op het oefenveld uit te leven.”

P