Terrasjesweer was het zeker niet, het miezerde de hele tijd. Toch kon dat de pret niet bederven: het supporterscafé 282 heeft deze morgen officieel de deuren geopend.

Vanessa en haar echtgenoot stonden al ruim voor de officiële opening te popelen van ongeduld om de eerste terrasbezoekers te verwelkomen. Het weer stak echter stokken in de wielen en de opkomst viel dan ook gewoon tegen. Maar dat temperde het enthousiasme van gerante Vanessa hoegenaamd niet. Het was oud-speler Copa die de eer had om de zaak officieel voor geopend te verklaren. De weinige bezoekers lieten zich de drankjes alvast welgevallen.

Vanessa: Ik begin met ontzettend veel “goesting” zoals dat heet aan mijn nieuwe taak. Ik ben al jarenlang grote fan van deze club. Dat ik hier nu mag werken, maakt me trots. Het terras is klaar om mensen te ontvangen, maar binnen is er nog veel werk. Ik ben er echter gerust in. Tegen eind mei, het ogenblik waarop normaal gezien de horeca ook de binnenruimtes zal kunnen gebruiken, zal ook het interieur onze fans kunnen bekoren. Ik kijk er echt naar uit om mijn de collega-supporters hier te mogen verwelkomen.”

Peter Laureys: “De voorzitter vroeg me om dit project op mij te nemen. Het is een uitdaging die ik graag aanga omdat ik persoonlijk ook geloof in het opzet. Het was kort dag, maar ik denk echt dat Café 282 een ontmoetingsplaats kan worden voor fans die voetbal ademen. Ze zullen hier in een gezellige sfeer wedstrijden kunnen bekijken: Jupiler League, Champions League, straks het EK… Natuurlijk hopen we zo snel mogelijk onze eigen supporters te kunnen zien voor en na wedstrijden van Lokeren-Temse. En we vermoeden dat ook mensen die zich laten vaccineren hier een koffie zullen willen drinken. We rekenen ook op fietsers, wandelaars, toevallige passanten… Zij vinden hier trouwens ook een lekkere snack aan een democratische prijs. Vanessa is ideaal voor deze taak: ze ademt Sporting Lokeren, heeft ervaring in de sector en staat gewoon garant voor een warm onthaal. De mondelinge reclame én de goede service zal helpen Café 282 tot een succesformule te maken. Ik doe een beroep op de supporters om ons terras te komen verkennen.”

Openingsuren: elke dag van 10 am tot 10 pm, gesloten op woensdag

 

P