Dag Arne. Zondag gaan we op bezoek bij Knokke. Voor jou geen onbekend terrein, denken we. Hoe heb je jouw tijd daar ervaren en zijn er nog mensen die je daar (goed) kent?

“Klopt, ik denk dat ik daar een heel goede tijd heb beleefd. Toen ik aan de winterstop in Knokke toekwam stonden we op een degradatieplaats. Als je dan uiteindelijk nog de eindronde voor promotie kan spelen dan weet je dat je een heel goed 2de deel van het seizoen hebt meegemaakt. Ondanks dat de ploeg van 2 jaar geleden toch al een pak veranderd is zijn er wel nog steeds enkele spelers die ik ken. Voor mij persoonlijk wordt het dan ook een leuk weerzien.”

Na 11 speeldagen zijn we nog steeds ongeslagen. Is dit iets wat leeft binnen de groep, want deze prestatie is best knap te noemen? Hoe gaat de groep hiermee om?

“Ik denk wel dat we als groep beseffen dat we een heel mooie reeks aan het neerzetten zijn. Toch maken we het onszelf soms te moeilijk. Misschien door deze knappe reeks denken we soms dat het wel van zelf zal gaan. (2de helft tegen Antwerp, laatste 20 minuten tegen Cappellen). Het is belangrijk dat we scherp blijven en we ons van minuut 1 tot minuut 95 voor de volle 100% geven.”

Knokke verloor in 2023 tot nu toe enkel van Patro – de kampioen van vorig seizoen. Enkele weken terug hield het La Louvière in bedwang én klopte het KV Mechelen in de beker. Dat belooft dus een vette kluif te worden zondag. Wat voor wedstrijd verwacht je en hoe schat je hun team in?

“Op Knokke gaan spelen is sowieso een van de moeilijkste uitwedstrijden van het seizoen. Het is ook al enkele jaren dat Knokke een stevige thuisreputatie heeft. Het halve jaar dat ik daar speelde wonnen we thuis van Dender en zorgden we op de slotspeeldag ervoor dat Luik geen kampioen werd door hun thuis te verslaan.

Hoe ik Knokke inschat. Een ploeg met veel kwaliteiten en een goede mentaliteit die volgens mij zal meedoen voor plaats 5-6. Ik verwacht wel niet dat ze een laag blok zullen zetten zoals bijvoorbeeld Cappellen dit weekend. Ik verwacht ze iets hoger op het veld. Het is ook een ploeg die wil voetballen. Volgens mij kan het wel een aangename partij zijn. Hopelijk kunnen we de 3 punten meenemen naar Lokeren.”

Gelukkig worden we zondag opnieuw gesteund door 4 a 500 Lokerse supporters. Is dat grote supportersaantal iets wat in deze reeks een grote rol speelt op een tegenstander, denk je? Of op ons eigen team als extra stimulans?

“De 12de man speelt zeker zijn rol. Ik denk dat we dit jaar veel uitwedstrijden ook kunnen aanschouwen als een thuiswedstrijd. De fans die achter het team staan dat helpt toch altijd een paar procentjes… En in moeilijke wedstrijden kan dat echt wel een hulp zijn. De beste 12de man van 1ste nationale is zeker die van Lokeren.”

La Louvière en Lokeren-Temse lijken al een optie te nemen op de promotieplaatsen. Mogen onze fans stilaan beginnen dromen of is het daar nog te vroeg voor? Wie zie jij als de voornaamste concurrenten voor plaats 1/2?

“Daar is het nog wat vroeg voor denk ik we zijn nog maar 11 speeldagen ver er kan nog heel veel gebeuren. Kijk maar naar Aalst vorig jaar die heel sterk gestart was maar daarna een grote terugval kende. Het is gewoon zaak om wedstrijd per wedstrijd te gaan aanvatten en elke week de wil om te willen winnen aan boord te leggen. Wie de concurrenten zijn moeten we ons niet teveel mee bezighouden, gewoon kijken naar onszelf en elke week de 3 punten proberen pakken. Laat ons daar zondag mee beginnen!”

P