Komend seizoen staat Sporting voor een terugkeer naar het profvoetbal! Sinds afgelopen zondag weten we definitief welke 16 teams zullen uitkomen in de Challenger Pro League jaargang 2024-2025. Daarnaast liggen er ook reeds enkele interessante data en andere info vast.

Het seizoen in 1B wordt afgetrapt in het weekend van 16-17-18 augustus. In tegenstelling tot in het amateurvoetbal worden de speelmomenten (ook die van de thuiswedstrijden) vastgelegd door de Pro League en de rechtenhouder (Eleven DAZN), wat betekent dat er op vrijdag (20u), zaterdag (16u of 20u) of zondag (13u30, 16u00 of 19u15) kan gespeeld worden. De kalender voor het komende seizoen wordt half juni bekendgemaakt door de Pro League. De exacte speeldata- en momenten zullen nog niet meteen voor het volledige seizoen geweten zijn, deze zullen geleidelijk en gespreid op een drietal verschillende momenten gecommuniceerd worden.

De reguliere competitie telt 30 speeldagen en eindigt in het weekend van 18 april. De winterstop loopt van maandag 23 december 2024 tot vrijdag 10 januari 2025. De eerste twee op het einde van de reguliere competitie promoveren rechtstreeks naar de Jupiler Pro League, terwijl de laatste twee rechtstreeks degraderen naar Eerste Nationale. De nummers drie tot en met zes strijden in de Promotion Play-Offs nadien nog om een (mogelijke) extra promotieplaats. De winnaar van deze nacompetitie neemt het in de finale op tegen het nummer twee van de Relegation Play-Offs uit de Jupiler Pro League. De winnaar van dit dubbele duel mag het jaar nadien in de hoogste voetbalklasse aantreden.

In de Challenger Pro League zullen komend seizoen vier nieuwe teams aantreden. KAS Eupen en RWDM komen over als degradant uit de Jupiler Pro League, terwijl RAAL La Louvière en uiteraard Sporting de promotie maken uit Eerste Nationale. De overige teams in 1B zijn: Lommel SK, KMSK Deinze, Zulte Waregem, RSCA Futures, SK Beveren, Lierse K, Club NXT, RFC Seraing, Patro Eisden, Jong Genk, Franc Borains en RFC Liège. Er staan dus heel wat mooie affiches op ons te wachten!

Vergeet niet dat je nu reeds jouw plaats voor komend seizoen kan vastleggen! Je kan online jouw abonnement aankopen via lokeren.roboticket.com.
Was je afgelopen seizoen al abonnee? Dan heb je tot 30 juni de tijd om jouw vaste plaats te reserveren.
Een fysieke abonnementenverkoop zit er nog niet meteen in, aangezien de kaartjes in volle ontwikkeling zijn.

We kijken samen met jullie alvast uit naar onze terugkeer richting het profvoetbal!

 

P