Chris Espeso Nunez is terug op Daknam. Na het (te korte) seizoen 2020-2021 vertrok de doelman met een dubbel gevoel op Daknam, maar nu keert hij met een titel in 2e Nationale B op zak terug naar onze tricolores. De goalie met Spaanse roots tekende bij Lokeren – Temse een overeenkomst voor de komende twee seizoenen.

Het voorbije seizoen trok Chris met frisse moed naar Hoogstraten, waar hij meteen de onbetwiste nummer één werd in doel. Rood-Wit begon zeer sterk aan het seizoen en blijf die trend aanhouden. Tegen alle verwachtingen in werd het kampioen, voor Eendracht Aalst en Lyra-Lierse. Promotie leek lange tijd niet mogelijk, maar na lang twijfelen besliste Hoogstraten om alsnog een licentie voor 1e Nationale aan te vragen. Het haalde voor volgend seizoen bij Dessel Sport echter de ervaren doelman Wim Kustermans in huis, waardoor Chris op zoek mocht naar een nieuwe club. Lokeren – Temse waagde een poging en met succes!

Chris aan het woord:

“Mijn vertrek kwam vorig jaar wel hard aan, maar snel heb ik de knop omgedraaid en me op Hoogstraten gefocust. Ik voelde me hier tijdens mijn eerste periode zeer geliefd. Hoe dat komt? Ik ben altijd mezelf geweest en heb me 200% ingezet voor de ploeg, iets wat elke fan graag ziet. Bij Hoogstraten heb ik het voorbije jaar veel aan maturiteit gewonnen. Het vertrek bij Sporting heeft me langs een kant ook sterker gemaakt op mentaal vlak.

Ondanks de titel met Hoogstraten bleef de vraag voor een contractverlenging uit, waardoor ik stilaan toch ging uitkijken naar een andere ploeg. Ik kwam nog vaak kijken naar Lokeren – Temse en toen de vraag kwam of ik interesse had om terug te keren, heb ik geen seconde getwijfeld. Ik voel dat mijn werk hier nog niet af is. Met Jelle Merckx is er uiteraard een stevige concurrent, maar het zal ons allebei tot het uiterste drijven om een zo hoog mogelijk niveau te halen. Ik kijk alvast uit om er met hem en de rest van het team een mooi seizoen van te maken!”

 

P