Vandaag vond de loting plaats voor de vijfde ronde van de Beker van België. Onze tricolores maken zich op voor een streekduel. In het weekend van 10 en 11 oktober maakt Sporting de verplaatsing naar KVC Jong Lede.

De 24 winnaars van ronde vier, zes clubs uit 1B (Lierse K stroomde al eerder in en Club NXT mag niet bekeren), OHL en Waasland-Beveren verdwenen in de bokaal. De loting leverde een streekduel op: een verplaatsing naar KVC Jong Lede, dat uitkomt in Derde Nationale A.

In de vorige ronde zorgde “groen-wit” voor een stunt: het schakelde Patro Eisden Maasmechelen -misschien wel dé titelkandidaat in Eerste Nationale- uit door te winnen met 2-1.

Als SC Lokeren-Temse deze opdracht tot een goed einde weet te brengen wacht in de 1/16de finales sowieso een thuisduel (een amateurclub met voldoende en gekeurde stadioncapaciteit voor het profvoetbal, krijgt sowieso het thuisvoordeel) tegen een club uit 1A. De 1/16de finales worden afgewerkt op dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 december 2020.

P