KSC Lokeren-Temse houdt woord: er zou een bekwaam iemand aan het hoofd komen van de tweede ploeg. Met de komst van David Vanhoyweghen wordt iemand aangetrokken die de voetbalwereld door en door kent. Hij zal alle nieuwkomers tot een hecht en voetballend sterk blok smeden.

David Vanhoywegehen (45) is natuurlijk geen onbekende in de voetbalwereld. Hij heeft niet minder dan 14 jaar ervaring als speler in de hoogste voetbalklasse achter zijn naam: 3 jaar SK Beveren, 4 jaar Eendracht Aalst, 3 jaar AA Gent, nog een jaar SK Beveren en uiteindelijk twee jaar Roeselare. In de nadagen van zijn carrière speelde hij nog 2 jaar voor Nieuwkerken en nog één jaar bij het Nederlandse Hoek. De voorbije drie jaar was hij aan de slag als sportief manager bij VW Hamme. Hij zal dus beslagen op het ijs komen.

Als trainer is hij nog niet zo ervaren, al depanneerde hij bij Hamme de ploeg wel al een aantal keer. Maar bij KSC Lokeren wil hij de trainersstiel echt leren kennen. Hij zal er natuurlijk niet alleen voor staan: er wordt nog verder uitgekeken naar een paar mensen om te staf te vervolledigen.

David Vanhoyweghen:Weet je, ook voor mij komt deze kans eerder onverwacht. Maar er zijn slechtere plaatsen om als trainer aan de weg te timmeren. Het is een stap in het onbekende, dat klopt. Ik weet nog niet welk vlees we in de kuip gaan krijgen, al merk ik toch dat we een aantal spelers met talent lijken aan te trekken. Mijn taak zal er in bestaan mijn ervaring over te brengen, de groep tot een hecht blok te smeden en de jongens voetballend beter te laten worden. Het is niet zomaar een ploeg uit vierde provinciale, het is een echte tweede ploeg. We gaan in nauw overleg werken met de eerste ploeg, we zullen hetzelfde tactische plan volgen. Want de bedoeling is wel van een aantal spelers te laten doorgroeien naar de eerste ploeg. Een onverwachte uitdaging voor mij dus, maar wel een opportuniteit waar ik met volle goesting aan begin.

P