Maandag werden alle spelers en stafleden getest, iedereen bleek negatief. Dus kon vanavond een gezonde en gemotiveerde groep spelers en trainers, allen mét mondmasker, het C-terrein betreden. De kou kon de groep duidelijk niet deren, want na de inleidende speech werd er twee uur duchtig getraind. Wij waren erbij en noteerden een paar reacties.

Killian Overmeire: “Ik kijk met een heel tevreden gevoel op mijn eerste training bij mijn “nieuwe oude” club terug. Wat ben ik blij weer op het veld te kunnen staan, met een echt doel voor ogen nog wel. Dat er coronaregels zijn en dat die moeten gerespecteerd worden, daar heb ik geen moeite mee. Ik ben vooral blij dat ik nu weet dat ik mijn actieve voetbalcarrière hier kan afsluiten, op de plaats waar ze ook is begonnen. Ik snakte naar de bal, als je 35 bent is stilzitten echt geen goede optie. Wat het bekerverhaal zal brengen? Ja, dat wordt duidelijk een loodzware opdracht, want STVV draait sinds de komst van Peter Maes weer heel erg goed. En met Steve De Ridder erbij krijgt de partij nog een extra pigment.”

Bart Goossens: “Natuurlijk ben ik blij dat ik weer op het veld sta. Maar het is meer dan alleen maar het voetbal zelf, het is ook een blij weerzien met de andere jongens. De club heeft er echt alles aan gedaan om het zo veilig mogelijk te houden, we hoeven ons maar aan de regels te houden. We hebben nu vier weken om ons op de match tegen Sint-Truiden voor te bereiden, dat is net genoeg, zeker omdat er twee pittige oefenmatchen in het programma zitten. Ik ben net 36 geworden, het zal wel een van de laatste wedstrijden worden tegen een profploeg. Steve De Ridder is een van mijn beste vrienden, dat wordt dus heel bijzonder. Wees er maar van overtuigd dat onze mentaliteit top zal zijn. Of er nog een vervolg komt in de competitie? Ik vrees daar wat voor. Dat is heel jammer, want met de komst van Killian en Stephen (Buyl, nvdr) zijn we aanzienlijk versterkt en zouden we voor de prijzen kunnen spelen. Laat ons hopen dat dit alsnog kan.”

Chris Van Trappen: “Ik kijk terug op een erg goede training. We hadden geen moeite om de jongens te motiveren, dat waren ze zo ook wel. Ze hebben duidelijk niet stilgezeten, dat bleek zonder meer. Verrassend is dat niet, we hebben een heel plichtsbewuste groep. Ik had toch verwacht na anderhalf uur een stevige terugval te zien, maar die was er pas de laatste tien minuten. We komen individueel naar de club, houden afstand, dragen mondmaskers, gaan straks individueel douchen: het lijkt heel wat, maar in de praktijk valt dat allemaal wel mee. Nu maar hopen dat we corona uit de groep kunnen houden. Op het veld kunnen we volop ons ding doen, al proberen we ook daar toch voorzichtig te doen. STVV wordt vanzelfsprekend een moeilijke klus, maar we gaan onze huid proberen duur te verkopen. We zijn ook versterkt met Killian en Stephen. We zijn blij dat de club deze prestigewedstrijd wil aangaan, dat zijn we ook aan onze fans verplicht.”

P