Sporting Lokeren – Temse heeft op het veld van Jong KAA Gent een 1-1 gelijkspel behaald. Voor rust toonde de thuisploeg zich de betere, maar aan de overzijde werd een kopbaldoelpunt afgekeurd vanwege (zeer twijfelachtig) buitenspel. Na rust herstelden onze Tricolores het evenwicht wat leidde tot de 0-1 van Yannick Reuten. In enkele dolle minuten redde Jelle Merckx ons na een strafschop van de thuisploeg, alsook de rebound werd knap gestopt. Een halve minuut later scoorden de Buffalo’s toch de gelijkmaker. De partij leek op een gelijkspel af te stevenen, tot Arne Cassaert in de laatste seconden voor een delirium leek te zorgen. Leek, want opnieuw werd een Lokers doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel, hoewel de beelden aantonen dat de bal van een Gentse voet kwam. Al moeten we toegeven dat een gelijkspel een correcte weergave is van het spelbeeld.

Met een 11 op 15 blijft Sporting ongeslagen en staat het nu alleen op een tweede plaats. Volgende week zaterdag 30 september komt Hoogstraten VV op bezoek in het Daknamstadion. Supporters: allen op post!

Opstelling:
Merckx, El Banouhi, Cassaert, Dianganga (’79 Kompany), Boujouh, Tshimanga, Janssen, Reuten (’79 Maes), Van Aerschot (’79 Brachet), Lambo (’70 Braem) en Van Moerzeke

Scoreverloop:
’52 0-1 Reuten
’58 1-1 Van Hauter

 

 

P