Al woont hij nu in Waasmunster, Diego Meganck (30) is een echte Lokeraar. Hij kent al een heleboel teamgenoten van de nieuwe ploeg. Hij wil vooral zijn ervaring en enthousiasme ten dienste stellen van de ploeg.

“Ik zal het maar zeggen zoals het is: ik ben altijd een diehard fan geweest van Sporting Lokeren. Op sommige momenten hing ik ook in de hekken, dat geef ik eerlijk toe. Noem het onbezonnenheid, jeugdig overenthousiasme, jeugdzonde… In ieder geval ben ik nu al een paar jaartjes ouder en een pak jaartjes wijzer. Sporting Lokeren blijft de club van mijn hart, maar ik ga geen domme dingen meer doen.

Integendeel, ik wil nu het goede voorbeeld geven. Dat ik in de nadagen van mijn carrière nog kan uitkomen voor deze ploeg, dat is gewoon niet te vatten, een geschenk uit de hemel. Ik heb altijd wel gevoetbald hier in de buurt: Zele Heikant, Zele B, Nieuwerkerken, FC Eksaarde, FC Daknam. De laatste twee jaar speel ik bij de Cup, een ploeg uit het Walivo. We spelen onze wedstrijden op de terreinen aan het Bospark. Ik noem mezelf een centrale verdediger, al begon ik als linksvoor. Mijn kopbalsterkte, mijn coaching kunnen een troef zijn. Waar ik nog vooruitgang kan maken? Door minder te mekkeren op de ref, zeker? Dat blijft toch een werkpuntje… (lacht, nvdr).

Ik werk als metser bij Nico Coppieters, ik ben er ploegbaas. Onze werven situeren zich vooral in Hamme, dus vlakbij huis in Waasmunster. Maar het is soms zwaar werk, dat moet ik toegeven. Dat is ook waarom ik met het reguliere voetbal stopte. Maar nu brand ik van ambitie, het is niet voor niks dat ik nu al werk aan mijn fysieke conditie”

P