SC Lokeren-Temse heeft zich in de laatste uren van augustus nog versterkt met twee spelers: Yassin Ben Omar en Ebrahima Ibou Sawaneh, beter bekend als Ibou. Het zijn twee spelers die ons aanvallend compartiment ongetwijfeld kunnen helpen versterken.

Yassin Ben Omar is 21 en als Belselenaar een jongen uit de streek. Hij had een belangrijk aandeel in het boerenjaar van de beloftenploeg van Waasland-Beveren vorig seizoen. Als kapitein van het team had hij een voet in heel wat doelpunten van het team. Hij maakte nog de voorbereiding mee met de A-kern van Waasland-Beveren en speelde mee in de door Waasland-Beveren verloren wedstrijd in Parijs tegen PSG. Indien WB in 1B was terecht gekomen, zou hij een profcontract hebben gekregen. Maar nu verkiest hij er dus voor om deel uit te maken van het ambitieuze project van Lokeren-Temse. Hij kan als nummer 10 of als flankspeler worden uitgespeeld en is een ideale man om doelpunten aan te geven.

Met Ibou (voluit: Ebrahima Ibou Sawaneh) haalt onze club meteen zowel een flink pak ervaring als een dosis scorend vermogen binnen. De 33-jarige speler met Duits-Gambiaanse roots kreeg zijn jeugdopleiding in Duitsland bij Frankfurt, maar is lang geen onbekende in ons land. Hij speelde onder andere bij KSK Beveren, KV Kortrijk, KV Mechelen en OH Leuven. Toen SK Beveren in tweede afdeling speelde, werd hij topschutter uit de reeks met 21 doelpunten uit 34 wedstrijden. Zelf vindt hij zijn prestatie bij OH Leuven in het seizoen 2012-2013 nog beter: hij scoorde toen 19 keer in 36 wedstrijden voor de eersteklasser. Het voorbije seizoen was hij aan de slag bij URSL Visé in eerste amateur.

SC Lokeren-Temse trekt dus meteen zowel jeugd als ervaring aan voor het aanvallend compartiment. Sportief verantwoordelijk Steven De Proost is alvast opgetogen met de twee aanwinsten en verwacht van hen dat zij het scorend vermogen van het team kunnen optrekken. Dat is duidelijk ook de ambitie van de nieuwkomers, zo blijkt.

Yassin Ben Omar: “Ik ben blij dat ik voor de nieuwe fusieploeg mag uitkomen. Natuurlijk spreekt hun verleden me aan, maar dat is het verleden. Nu breekt er een nieuw tijdperk aan. Ik merk hier veel ambitie en zal me omringd weten door zowel jonge beloftevolle spelers als ervaren ouderen. Een ideale mix die ons moet toestaan een rol van betekenis te spelen in deze reeks. Ik geloof in het project!”

Ibou: “Toevallig maakte ik vandaag kennis met Yassin, toen we hier aan het praten waren met de club. Het klikte meteen. De combinatie jonge spelers met oudere is iets wat de schwung in de ploeg brengt en ik merk dat men er hier bewust op inzet. Dat vind ik een goede politiek. Jeugdig enthousiasme en jarenlange ervaring: een ideale mix. Of ik diep in de spits of als hangende spits word uitgespeeld, maakt me niet zoveel uit. Ik kijk er vooral naar uit om met mijn kwaliteiten mijn teamgenoten beter te maken. Dat is in ieder geval mijn ambitie.”

P