De Stad Lokeren toont zich een goede huisvader. In samenspraak met KSC Lokeren-Temse werd begonnen met de heraanleg van het hoofdterrein.

Toen Sporting Lokeren nog in 1B uitkwam, werd er door het toenmalig bestuur (te) weinig aandacht besteed aan het onderhoud van de speelvelden omwille van de bekende problematiek. Dit jaar gaf de Stad Lokeren de toestemming om het hoofdterrein van een volledig nieuwe grasmat te voorzien. De werkzaamheden daarvoor zijn inmiddels gestart.

Chronologie van de werken:

  1. maandag 19 april: frezen van het veld, waardoor de ondergrond goed rul en zuurstofrijk wordt. Op deze manier kunnen de minuscule worteltjes van het gras gemakkelijk aan water en voedingsstoffen geraken.
  2. dinsdag 20 april: terrein wordt bedekt met een bijzondere zandcombinatie omwille van stabiliteit (zie foto)
  3. donderdag 22 april: inzaaien van het terrein
  4. de volgende 12 weken: dank zij overvloedige bewatering ontkiemt het gras en wordt een egaal sterke, groene grasmat gevormd. Het terrein is ondertussen niet bruikbaar. Vanaf half juli, maar best nog iets later, kan er gespeeld worden op het nieuwe terrein.

Het B-veld (het traditionele oefenveld) en het C-veld (op de jeugdaccomodatie) krijgen een extra onderhoudsbeurt tijdens deze periode. De grasmat dient niet volledig te worden herzaaid.

P