SC Lokeren-Temse heeft zich vandaag verzekerd van de diensten van Dennis Van Vaerenbergh (22). De diepe spits komt over van KVK Tienen, een club uit eerste nationale. Daarnaast staat het nu ook vast dat Preben De Man en Hani El Madkari aan boord blijven, zij verlengden hun contract.

Dennis Van Vaerenbergh (22 jaar, rechtsvoetig, diepe spits, 1m88) begon zijn voetbalcarrière bij FC Dender, maar zijn talent werd opgemerkt door de scouts van Club Brugge. Bij de landskampioen kroonde hij zich tot kampioen met de Beloften en hij scoorde ook in de Youth League, de Europese beloftencompetitie. Bovendien behoorde Van Vaerenbergh tot de sterke jeugdlichting Rode Duivels die in 2015 brons behaalden op het WK U17 in Chili. In de match om het brons scoorde hij en gaf hij een assist voor Dante Vanzeir.

Van 2018 tot 2020 keerde hij terug naar FC Dender uit eerste nationale. In zijn eerste jaar daar was hij een onbetwiste basisspeler, in zijn tweede jaar werd hij afgeremd door een ernstige blessure. Afgelopen seizoen wou hij weer aanpikken met het voetbalplezier bij KVK Tienen, een andere eerste nationaler. Corona was uiteraard ook voor hem een zware streep door de rekening. De veelvoudige jeugdinternational is altijd al een grote belofte geweest, bij Lokeren-Temse wil hij de nodige stappen zetten om die torenhoge verwachtingen in te lossen.

Dennis Van Vaerenbergh: “Ik voelde onmiddellijk de ambitie hier. Men heeft een mooi project voor ogen en ik zou graag daar mijn steentje toe bij willen dragen. Ik twijfelde hoegenaamd niet. Als ik de namen zie van de spelers, dan zijn er toch wel mogelijkheden. De meeste spelers ken ik wel bij naam, maar niet persoonlijk. Dat komt later wel. Er is één jongen die ik wel ken omdat ik er epische duels mee heb uitgevochten en dat is Gil Van Moerzeke. De Beloften van Club Brugge tegen die van Sporting Lokeren, dat waren altijd heftige duels. Maar nu strijden we voor hetzelfde doel.”

Voor een eerste kennismaking, check onze facebookpagina!

P