Het is KSC Lokeren-Temse menens met de uitbouw van het tweede elftal. Een week na de bijeenkomst van de eerste ploeg werd ook het tweede elftal op een corona veilige manier bij elkaar geroepen in het Daknamstadion.

De groep van aangesloten spelers bij het team bedraagt uiteindelijk 26, geselecteerd uit een groep van meer dan 60 kandidaten. “Dat is iets te veel om goed werkzaam te zijn op trainingen”, zei Steven De Proost in zijn inleiding, “maar we hebben iedereen nodig. We starten met de hele groep, maar tegen de start willen we dat getal terugbrengen tot ongeveer 20. We dirigeren enkele jongens dan naar een andere ploeg binnen onze club. Maar iedereen blijft gegarandeerd aan boord.”

David Van Hoywegen lichtte het oefenprogramma toe. “Ga er maar van uit dat we overal tegen erg gemotiveerde tegenstanders zullen moeten opboksen”, zegt de kersverse coach, “maar we zullen hen door onze sterke fysiek, onze intrinsieke voetbalkwaliteiten en onze inzet toch proberen te verslaan”

Nieuweling in het gezelschap is Ronny Van Acker, net als de coach tot voor een paar weken aan de slag bij VW Hamme, hij als algemeen manager. Hij sprak de groep toe als de nieuwe teammanager. Glenn Van Haecken werd voorgesteld als de ploegafgevaardigde. Er wordt nog uitgekeken naar een T2. Danny Veyt zal in de aanvangsfase wel bij de voorbereiding betrokken worden.

Tina De Jonghe wordt verantwoordelijke voor de kledij. De spelers mochten meteen bij haar langs komen om hun puike uitrusting van kledijsponsor BELTONA aan te passen. Voor heel wat spelers hét moment van de avond: met het shirt om het lijf en het logo op de borst, kwam uitkomen voor de club van hun hart nu wel heel dichtbij. De meest gemotiveerde spelers kunnen nu al via de club een loopprogramma krijgen ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. Vanaf begin juni moet iedereen zich verplicht al individueel voorbereiden op de start van de officiële trainingen die medio juli starten.

P