Deze namiddag was er weer activiteit op de jeugdterreinen van Daknam. De Beloften en de spelers van de U19 kwamen voor het eerst sinds oktober (!) samen om te voetballen. Wij waren erbij en zagen alleen tevreden gezichten.

Coaches Danny Veyt (Beloften) en Peter Niersch (U19) glunderden. Voor het eerst konden ze met hun pupillen op het oefenveld staan sinds de pandemie bezit nam van ons alledaagse leven. Helemaal ‘normaal” was het allemaal nog niet. De om en bij 35 spelers worden onderverdeeld in vijf bubbels. Vier daarvan bevatten maximum tien spelers van geboortejaar 2002 of jonger, één groep met spelers van 2001 is kleiner: met maar drie spelers kunnen ook zij wel oefenen met de bal. Toch is het overwegende gevoel er een van opluchting, zowel bij de coaches als bij de spelers.

Niels Van de Weyer (19): “Ik kan alles samenvatten in één woord: eindelijk! In oktober van vorig jaar speelden we onze laatste wedstrijd, sindsdien waren we op onszelf aangewezen. We kregen wel schema’s om onze conditie op peil te houden en met mensen uit onze bubbel probeerden we wel wat balgevoel te onderhouden, maar ik hoef je niet te vertellen dat dit behelpen was. Met een aantal ploeggenoten was er ook wel contact via Whatsapp en dergelijke, maar ook dat vervangt het echte sociale contact niet. Hier vanmiddag zijn, dat is gewoon heel erg fijn, ook al is het nog niet een gewone training. Maar het is een stap in de richting van het “oude normaal”. Ik wil me ontzettend focussen, want ik zou graag volgend seizoen deel uitmaken van de A-kern en dus moet ik me goed voorbereiden.”

Danny Veyt (coach Beloften): “Tijdens de jaarwisseling gaf ik wat oefeningen aan de spelers van de A-kern in groepjes van 2 of 3. De voorbije maand was ik ook betrokken bij de voorbereiding van de bekerwedstrijd tegen STVV, maar eerlijk gezegd: ik miste het veld. Vandaag besef ik dat meer dan ooit. Omdat we maar in kleine groepjes kunnen werken, is het nog niet allemaal zoals we zouden willen, maar het is een stap in de goede richting. Wat opviel: van alle spelers die we contacteerden, was er niet één die niet aanwezig wilde zijn. Ik ben ook aangenaam verrast door hun fysieke paraatheid. Dat bewijst toch dat ze naar de bal snakken. Deze week gaat elk van de vijf bubbels twee keer trainen. Nu overdag, vanaf volgende week ’s avonds. Daarnaast vragen we dat ze nog één keer in de week individueel fysiek trainen. In april gaan we de groep evalueren om te zien wie perspectief heeft op een plaats in de A-kern. Met die groep trainen we dan in mei. Misschien zijn er ondertussen al versoepelingen, zodat we in één groep kunnen trainen? In juni hebben ze dan rust, want de meesten hebben examens. Vanaf half juli starten we het seizoen 2021-2022 definitief op. Althans, daar hopen we toch op”.

Check onze facebookpagina en bekijk het interview met Niels Van de Weyer en Danny Veyt!

 

P