Gisterenavond stond op het oefenveld de eerste training geprogrammeerd. Het werd een pittige aangelegenheid voor alle spelers.

Gezien de evolutie rond COVID-19 werd eerder al beslist om de fans niet uit te nodigen op dit eerste oefenmoment. Desondanks waren ze met een paar tientallen toch komen opdagen. De politie hield een oogje in het zeil zodat iedereen zich aan de preventieve maatregelen hield. De fans lieten zich duidelijk horen en gaven de spelers een warm en motiverend onthaal.

Niet dat de spelers extra motivatie nodig hadden. Al ruim voor 19 uur, het startuur van de training, stonden ze te popelen om naar het oefenveld te trekken. De laatste echte voetbaltraining dateerde al van begin maart en die lange periode zonder bal had de honger naar het spelletje duidelijk gevoed.

Na een uitgebreide opwarming werd voor het eerst met de bal gewerkt. Er werd geoefend op passing en traptechniek, gecombineerd met een dosis versnellingen. Het laatste half uur werd in wedstrijdvorm afgewerkt en dat kon duidelijk op de grootste bijval rekenen. De training duurde uiteindelijk twee uur.

Steven Schürmann: “Blij dat we er weer aan mogen beginnen. Het was echt wel te lang geleden. Ik vond het meteen een erg pittige training. Er zitten toch een heleboel nieuwe mensen in de groep en die vonden elkaar toch al vrij goed. De ontvangst van de supporters deed deugd, ook zij hebben er duidelijk zin in. Hun steun zullen we ook tijdens het seizoen goed kunnen gebruiken. Waar dat ons uiteindelijk zal brengen, weet ik niet. We willen de fans vooral weer voetbalplezier geven. Toch ga ik er van uit dat we toch zeker bij de eerste vijf moeten kunnen komen.”

Bart Goossens: “Dat ik dit nog mag meemaken op mijn 35ste, is gewoon fantastisch. Ik noem mezelf een jongen van de streek, ik ken heel veel supporters en dan hier kunnen spelen: fijn is dat. De individuele voorbereiding was zwaar, maar ik vond dat je nu al de resultaten kon zien. Iedereen was scherp. De omkadering geeft geen extra druk, integendeel, ik heb de indruk dat ze die druk zelfs proberen afhouden. Maar druk is er sowieso en zal er ook altijd zijn. Alle ploegen uit de reeks zullen er op gebrand zijn om tegen ons te spelen. Dat wordt zwaar, maar anderzijds: als je daar niet mee om kan, moet je niet aan sport doen.”

Trainingsschema deze week:

– dinsdag 21 juli: 10u
– woensdag 22 juli: 19 uur
– donderdag 23 juli: vrij
– vrijdag 24 juli: 19 uur
– zaterdag 25 juli: 10 uur en 15 uur
– zondag 26 juli: 10 uur en 16 uur (wedstrijd tegen Sint-Niklaas)

P