“KSC Lokeren-Temse: klaar voor een overgangsjaar waarin voetbalvreugde centraal moet staan”

Drie weken na het officialiseren van de fusie tussen de voetbalgemeenschappen in Temse en Lokeren, maakt het bestuur een eerste status op inzake zijn sportieve uitbouw.

De lange termijn ambitie op sportief vlak is om de club terug op dat niveau te brengen waar ze thuishoort en waar evenwicht gevonden kan worden met een gezond en duurzaam beleid. We zien een sterk veranderend voetballandschap in België, zowel voor profclubs als amateurclubs. Dit biedt voor onze club evenwel ook kansen omdat we met een propere lei kunnen starten. Daarom ook zien we de 2de Amateurklasse zeker niet als de einddoelstelling van onze nieuwe fusieclub. De historiek en achterban van het oude Sporting Lokeren leeft nog steeds en voedt onze gezonde ambitie om stap voor stap omhoog te beginnen kijken. In die context is het komend seizoen zeer belangrijk want de basis moet worden gelegd om opnieuw voetbalvreugde te laten heersen op Daknam. Vermits we als nieuwe fusieclub met de nodige groeipijnen zullen geconfronteerd worden, zien we het komende seizoen als een overgangsjaar waarin alles mag en niets moet.

We dienen toch stil te staan bij het feit dat we, mede door het zeer late faillissement van Sporting Lokeren, weinig flexibiliteit hebben gehad in het samenstellen van de spelerskern. De meeste spelers van KSV Temse hadden immers reeds voorafgaandelijk hun contract getekend of verlengd.

Na doorlichting van de bestaande A-kern van het voormalige KSV Temse werd beslist om op zoek te gaan naar enkele gerichte versterkingen die in het beeld van de club dienden te passen: jonge spelers uit de regio aangevuld met ervaring om onze relatief jonge kern te leiden. We streefden er vooral naar om enthousiaste jongens te halen die voor de fans door het vuur willen gaan. Bovendien speelde ook polyvalentie van de speler een grote rol omdat dit extra mogelijkheden biedt aan de trainersstaf.

Vorig seizoen bleek scoren het grootste probleem te zijn bij KSV Temse. Hierdoor werd meteen werk gemaakt van de komst van Gil Van Moerzeke (Sporting Lokeren) en Daniël Rodrigo de Oliveira (FC Knokke, maar woonachtig in Sint-Niklaas). Beide zijn diepe spitsen, Daniël kan echter ook als schaduwspits opereren en Gil heeft afgelopen seizoenen meermaals bewezen dat hij alom inzetbaar is. Als foerier voor de spitsen werd Tjendo De Cuyper aangetrokken, eveneens actief bij kampioen FC Knokke. Ondanks zijn nog jonge leeftijd, heeft Tjendo al een mooi gevuld CV met passages in Club Brugge, Eendracht Aalst en Knokke. Verder werden ook twee jongeren met een Sporting Lokeren verleden aangetrokken: Cyronn De Wilde (FC Antwerp) als linksback en Seppe De Langhe (KRC Gent) als controlerende middenvelder. Om de defensie te leiden, werd gekozen voor de ervaring en klasse van Zelzatenaar Bart Goossens (KSK Deinze). Bart was vorig seizoen nog vaste waarde bij KSK Deinze dat de promotie naar 1B verzekerde.

De trainersstaf van KSV Temse werd integraal behouden en verder aangevuld met Danny Veyt als trainer van de beloften. De hoofdcoach is Yves Van der Straeten, die een rijke ervaring heeft in de 2de Amateurreeks en de afgelopen jaren puik werk leverde. Hij wordt bijgestaan door Gert Huyghe (T2), Jan Van Roy (trainer doelmannen), David Van Buggenhout (Physical Coach en Video Analyse) en Danny Veyt.

Hiermee is, op het aantrekken van een tweede doelman na, het huiswerk zo goed als klaar. Er werd gekozen voor een snelle visibiliteit naar zowel trainer als fans, eerder dan voor het afwachten van transferkoopjes en een laattijdige samenstelling van de kern.

Voorspellingen maken zijn steeds zeer moeilijk – zeker omdat we nog niet weten in welke reeks we zullen spelen; evenmin kennen we de competitieformule in geval van een eventuele latere start van de competitie – maar de huidige spelerskern moet in staat zijn om een plaats in de top-6 te ambiëren. Belangrijker is evenwel de voetbalvreugde die terug moet ontstaan, zowel op de mat als in de tribune. Supporters die zich terug kunnen identificeren met de ploeg. Dit zou dan opportuniteiten bieden om het daaropvolgend seizoen echt voor de prijzen mee te spelen.

P