Op de drukste momenten moesten mensen ruim een uur wachten voor ze de shop zelf binnen konden, maar dat hadden ze er allemaal graag voor over. Want op de valreep nog dat unieke t-shirt scoren, die warme en zeer herkenbare winterjas met het favoriete logo aanschaffen, of een aantal van de kleinere, leuke gadgets binnenhalen: daar blijf je gerust voor in de rij staan. Temeer omdat er bij de wachtenden altijd wel bekenden staan, met wie je herinneringen kan uitwisselen over het magische verleden van de club, maar net zo goed kan dromen over de rooskleurige toekomst die aan de einder wacht.

Adhemar (81):
“Ik hou de boel wat in de gaten, met die coronatoestanden en zo. Maar ik moet geen “champetter” spelen. De mensen respecteren de sociale afstand, hebben allemaal hun mondmasker op en hebben geen moeite met het feit dat slechts een beperkt aantal mensen tegelijk de shop binnen mogen. Het is leuk om zien hoeveel mensen er op af komen. Ja, we hadden wel wat volk verwacht, maar zoveel? Neen, dat niet. Vorige zaterdag stond ik hier van 10 to 19 uur, zonder een moment rust. Even er tussenuit glippen om een boterham te kunnen eten, was het hoogst haalbare. Ja, het is een succes.”

Cecile (80):
“Wat mijn man zegt, klopt. We houden de shop nu al 28 jaar open en we hebben wel wat meegemaakt qua drukte, maar dit behoort ongetwijfeld toch tot de betere momenten, zeker weten. We zien hier een heleboel trouwe fans, maar ook relatief onbekenden, die toch een aandenken willen aan het roemrijke verleden van hun club.”
Patsy (49): “Vooral de shirts zijn in trek, die vliegen de deur uit. Maar de kleinere gadgets doen het ook beter dan verwacht. Naarmate de tijd vordert, moeten we de mensen wel eens ontgoochelen, iets is niet meer voorhanden of althans niet meer in de juiste maat. Maar het is niet anders. Mensen gaan dan trouwens meestal voor andere items. Ik ben ook blij dat de shop de doorstart zal overleven, dat de shop blijft. Ik denk dat dit een goede zaak is voor zowel de club als de fans. Het kweekt een zichtbare verbondenheid, dat is belangrijk.”

Kurt Baert (47):
”Ik ben al van in mijn kindertijd supporter van Lokeren. Zeg maar gerust al meer dan 35 jaar. Ik kreeg dat met de paplepel mee. Zaterdagavond was Daknam, zo leerden mijn broers me dat. Ik heb alle hoogtepunten meegemaakt: de periode van Lubanski, Lato, Jan Köller.., toen we weliswaar net naast de echte prijzen pakten, maar wel schitterend voetbal zagen. Anderzijds zijn vooral de twee Bekerfinales onvergetelijke momenten. Bij beide bekerfinales was er ook een vriend van mij uit Engeland erbij, iemand uit Londen, supporter van Tottenham en van Lokeren. Ik moet voor hem vandaag trouwens ook een en ander kopen. Hij houdt van de unieke sfeer hier op zaterdagavond, dat wil toch wel wat zeggen voor iemand die trouw naar Tottenham gaat kijken. Natuurlijk zijn er ook minpunten in onze geschiedenis. Twee keer degraderen, dat hakt erin. En dan het afgelopen seizoen… Het ging onder voorzitter Lambrecht al niet goed, maar wat nadien kwam was een nachtmerrie. Maar laten we het er niet meer over hebben. Er komt iets nieuws. Na de recente ontgoochelingen ben ik op mijn hoede, ik wil niet te snel te euforisch overkomen, maar ik zie het toch erg positief in. Je voelt dat het nieuwe bestuur van aanpakken weet en een hart heeft voor Lokeren. Twee heel belangrijke elementen. Ach, er zullen mensen afhaken in 2 Amateur, maar de echte fans blijven komen. En als de resultaten wat meevallen, zullen er steeds meer de weg naar het stadion terugvinden. Voor mij verandert er niet veel. Eens supporter, altijd supporter. Ik zal de ploeg ondersteunen, zeker weten”

UPDATE:
De fanshop zal in de maand juni elke woensdag geopend zijn van 14u30-17u30.

P