De voorbereiding van onze ploeg is intensief. Tussen twee bekerwedstrijden door wordt er ook nog een wedstrijd afgewerkt op en tegen FC Lebbeke, een ploeg uit derde nationale. De wedstrijd eindigt op 1-2 na een goede eerste helft met heel wat kansen en een iets mindere tweede helft waarin Lokeren-Temse toch steeds het overwicht weet te behouden.

De wedstrijd kan niet beter beginnen voor de tricolores. Al in de vijfde minuut is er een perfect getrapte hoekschop, de thuisdoelman heeft geen verweer tegen de kopbal van De Neve, 0-1. De thuisploeg laat het daar niet bij en slaagt er vrij snel in om 1-1 gelijk te maken via Loriers, ook al na hoekschop. We zijn precies halfweg de eerste helft. Lebbeke speelt lang niet onaardig en gaat in de omschakeling op zoek naar de voorsprong. Het is schrikken voor de bezoekers als een bal van Lebbeke op de lat wordt gekopt. Toch is het Lokeren-Temse dat de meeste aanvallende impulsen toont en opnieuw op voorsprong komt. Het knutselt een mooie aanval in elkaar via de linkerflank, De mee opgerukte De Kuyffer brengt ons op 1-2 na nog geen half uur spelen. Bijna wordt het even later 1-3 als Van Vaerenbergh uithaalt van net buiten de 16, zijn bal gaat maar net naast de kruising. We hebben een best aangename eerste helft gezien, de rust wordt bereikt met een verdiende 1-2 voorsprong.

In het licht van de wedstrijd van zondag, laat coach Chris Janssens een aantal spelers rusten. Zo mag niet alleen doelman Merckx in de kleedkamer blijven voor Gabriël, maar ook zes andere spelers komen op het veld, met name Mestdagh, Van Moerzeke, Siali, Janssen, Vermeiren en Telen. Die laatste viert zijn wederoptreden na een aanslepende blessure. De bezoekers uit Lokeren behouden het evenwicht in deze toch wel viriele partij, waarbij de ref een paar keer geel moet bovenhalen. Meest opvallende figuur bij Lokeren-Temse is ongetwijfeld Sami Djadi. Hij verdeelt het spel en dribbelt zich regelmatig voorbij zijn tegenstander. Op het uur schiet hij van op de rand van de grote rechthoek op doel, de keeper heeft er heel veel moeite mee. Het is meteen zijn laatste actie van de partij, hij wordt vervangen door een beloftenspeler afkomstig uit Lebbeke, Verhulst. Even later gaat ook Boulaouali naar de kant voor De Cock, ook al een jonge speler. Een doelpunt van Vermeiren wordt afgekeurd voor buitenspel. Tien minuten voor tijd ruimt Laurens plaats voor nog een jonge speler, Bello Rivera. De tweede helft is van een beduidend minder niveau, de vele wissels zitten daar ongetwijfeld voor iets tussen. Die zorgen er ook voor dat de nu wel erg jonge ploeg van de bezoekers nog stevig onder druk komt te staan in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Lebbeke drukt door voor de gelijkmaker, maar die komt er niet want de bezoekers spelen de wedstrijd volwassen uit. FC Lebbeke – KSC Lokeren-Temse eindigt zo op een verdiende 1-2.

Voor interviews en beelden van deze partij verwijzen we jullie graag naar onze facebook pagina.

Zondag speelt Lokeren-Temse zijn volgende wedstrijd. In de derde ronde van de Croky Cup moet het voorbij eersteprovincialer KFC Eksel zien te komen. Kaarten voor die wedstrijd (10 euro volwassenen, 2 euro kinderen) zijn online via onze site te koop via “tickets”.

Startelf KSC Lokeren-Temse: Merckx; Laurens, Schürmann, De Kuyffer, De Man; Barry, De Neve; Boulaouali, Van Laere, Djadi, Van Vaerenbergh

Scoreverloop: 0-1 (5’, De Neve), 1-1 (22’, Loriers), 1-2 (28’ De Kuyffer)