Francesco Schatteman (25), meer Lokers vind je ze niet. Hier geboren, hier school gelopen, hier altijd gevoetbald. Wat dat laatste betreft: hij is ook zinnens hier zijn voetbalcarrière te beëindigen. Maar daar is hij voorlopig nog lang niet aan toe.

Ik heb altijd gevoetbald en ja, dat was zo goed als altijd onder de kerktoren. Ik speelde bij de jeugd van Sporting, was aan de slag bij FC Eksaarde, maakte wel wat uitstapjes via Zaffelare, Sint-Niklaas en Overmere, maar ben nu wel weer al drie jaar in dienst van FC Daknam. Toen ik daar begon, was dat nog in vierde provinciale, maar ik was erbij toen we via de eindronde de promotie realiseerden naar derde. Nog zo eens promoveren, natuurlijk zegt me dat iets.

Ik begin net met een nieuwe job al ventilatiekeurder in nieuwbouwwoningen. Dat zal vooral in de eigen provincie zijn en in Antwerpen. De job past bij mij omdat ik een technisch profiel heb. Ik hou van mijn job, maar voetbal blijft de belangrijkste bijzaak.

Ik ben een aanvallende middenvelder. Ik denk dat ik een goede vista heb en dat mijn passing ok is. Misschien kan ik hier nog wat aan duelkracht en kopbalsterkte winnen? Ik ben in ieder geval blij dat ik hier de cirkel kan rondmaken. Ik begon hier te voetballen en ik wil hier ook eindigen. Maar nog lang niet nu. Tegen de tijd dat ik te oud ben voor het spelletje, hoop ik dat mijn zoontje, nu één jaar oud, het hier van mij overneemt. Ik hoop alvast dat hij de voetbalgenen van mij heeft meegekregen. Wat de naam betreft, zit het zeker goed: als je Eden heet, dan heb je alvast een streepje voor…

P