Sporting Lokeren – Temse heeft zich verzekerd van de diensten van François Kompany. De 33-jarige centrale verdediger brengt heel wat ervaring en leiderschap mee naar het Daknamstadion. Zowel onze hoofdtrainer als de sportieve cel zijn ervan overtuigd dat hij na de winterstop een impuls kan geven aan ons team.

Foto: Yorben Audenaert

Velen zullen François kennen als de broer van gewezen Rode Duivel Vincent Kompany, toch heeft onze nieuwste aanwinst een eigen koers gevaren gedurende zijn loopbaan. In het verleden voetbalde de linksvoetige verdediger heel wat jaren in tweede klasse bij onder andere SKN Sint-Niklaas en Seraing. Vooral bij KSV Roeselare was Kompany een sterkhouder in de defensie.

In maart 2020 tekende François tot het einde van het seizoen bij Patro Eisden, maar al na enkele weken werd de competitie stopgezet vanwege Covid-19. Sindsdien traint hij mee met Free Pro Players FC, een initiatief van profvoetballers zonder club die op regelmatige basis wedstrijden spelen. Na enkele vruchtbare gesprekken zijn Lokeren – Temse en François Kompany tot een akkoord gekomen. Wij heten onze nieuwste aanwinst dan ook van harte welkom op Daknam!

François Kompany:
“Ik ben een ambitieuze papa van 3 kinderen, maar ook in het voetbal heb ik nog de drang en ambitie om te knallen. De voorbije maanden was er wel wat belangstelling van andere teams, maar geen van hen konden mij echt overtuigen. Onlangs kwam Lokeren-Temse op mijn pad en gezien de traditie van deze club in heropbouw en na een goed gesprek met verschillende mensen kon ik geen neen zeggen.

Het klopt dat mijn laatste wedstrijd met inzet dateert van een tweetal jaar geleden, maar dat betekent niet dat ik stilgezeten heb. Zo ben ik blijven trainen bij Free Pro Players FC, alsook speelden we het laatste jaar een 20-tal wedstrijden tegen andere profteams. Ik ben naar hier gekomen om de ambitie van de club waar te maken en dat is kampioen spelen. Sinds mijn veertiende ben ik het gewend om met druk om te gaan, aangezien dat iets is wat mijn naam automatisch met zich meebrengt.”

P