Vorige zaterdag werden al 12 spelers onderworpen aan een fysieke screening, vandaag kwam de andere helft aan de beurt. De hele sportieve staf was daarbij een aandachtige toeschouwer. Binnenkort een gefilmde impressie op onze facebookpagina, wij sprokkelden nu alvast een aantal reacties.

Jan Van Damme, medeoprichter TOPP:

Ik ben zelf een geboren en getogen Lokeraar. Ik doorliep bij Sporting Lokeren alle jeugdreeksen en maakte nog één jaar deel uit van de A-kern, al verzamelde ik daar niet zoveel speelminuten. Maar ik heb nog met de coach samen getraind en gespeeld, dat wel. En mijn invalbeurt tegen Beveren is ook een mooie herinnering. Mijn toekomst lag evenwel naast het veld, in de medische begeleiding. Ik was 9 jaar in dienst van Club Brugge, sinds vorig jaar ben ik aan de slag bij Antwerp. Ik ben blij nu ook iets te kunnen betekenen voor de club van mijn jeugd.

Wij testen hier vandaag alle mogelijke fysieke parameters. We kijken hun stabiliteit, hun lenigheid, hun coördinatie na. Elke speler doet ook een inspanningstest waar de aerobe/anaerobe drempel wordt bepaald. Ze gaan langs bij een osteopaat, een podoloog, een diëtiste… Dan leggen we alle gegevens samen en zo krijgen we een totaalbeeld van de fysieke paraatheid van elke speler. Dit levert individueel advies op, zo kan elke speler op maat worden begeleid. TOPP zal trouwens ook het hele seizoen instaan voor de omkadering. We zullen er zijn bij elke training, bij elke wedstrijd.

De resultaten van vorige week waren heel bemoedigend. De spelers komen toch uit een moeilijke periode, met eigenlijk geen groepstrainingen. Het is wel duidelijk dat ze zich goed hadden voorbereid. Ik weet het, deze jongens zijn geen profs in de letterlijke zin van het woord, maar wel qua mentaliteit. Ik merk een grote gretigheid. En ja, sommigen zetten prestaties neer die vergelijkbaar zijn met die van profspelers uit de hoogste afdeling.”

Chris Janssens, T1:

Ik heb toch al wat ervaring op het hoogste niveau, maar ik moet zeggen dat TOPP er qua professionaliteit toch bovenuit springt. Gezien de expertise die hier voorhanden is, komt dit voor mij niet als een verrassing. Maar ik hoor wel van de spelers dat ze positief verrast zijn. We hebben ondertussen de testresultaten van de eerste groep al geëvalueerd en die vallen uiterst goed mee. De spelers weten dat dit team hen ook zal begeleiden doorheen het seizoen en dat wekt vertrouwen, merk ik. Ze beseffen dat ze in goede handen zullen zijn.”

Preben De Man, speler:

Prachtige locatie, heel veel specialisten: dit boezemt echt vertrouwen in. Je voelt aan alles dat ze goed weten waar ze mee bezig zijn. De testen zelf boezemen me geen angst in, ik ben fit, ik heb me goed voorbereid. Natuurlijk was dat individueel, na de bekeruitschakeling tegen STVV waren er geen gezamenlijke trainingen meer. Er was alleen onzekerheid… Maar nu lonkt het veld, dinsdag beginnen we er aan. Ik snak er naar, zoals al mijn collega’s trouwens.”

Volg ons op fb, ook voor een gefilmd item over de testdagen!

P