Beste supporters,

de eerste training van SC Lokeren – Temse van aanstaande maandag zal helaas niet publiekelijk zijn. Dat werd beslist na overleg met alle bevoegde instanties.

Voetbalwedstrijden mogen in de maand juli plaatsvinden met een maximumbezetting van 400 toeschouwers. Helaas kreeg onze club donderdag de melding dat een training niet onder dezelfde categorie valt. Aangezien er bij dit event slechts 200 personen toegelaten zijn – inclusief alle spelers, trainers en medewerkers – werd er beslist om de eerste training niet publiekelijk open te stellen.

Eerst en vooral zijn de huidige coronamaatregelen wat betreft evenementen bijzonder vaag (zowel bij politie, veiligheidsdiensten..). Als club kunnen wij zonder duidelijke regelgeving de organisatie en verantwoordelijkheid van dergelijk evenement niet dragen. Aangezien we daarnaast ook fair willen zijn naar alle fans toe – want de vraag was groot – werd beslist om de eerste training met publiek af te blazen.

Als alternatief bekijkt de club nu wat de mogelijkheden zijn om de training toch in beeld te brengen. We brengen jullie daarvan zo snel mogelijk op de hoogte.

Momenteel gaan de twee oefenwedstrijden – tegen Sint-Niklaas en VW Hamme – wel nog door met publiek. Komende donderdag zit de veiligheidsraad opnieuw samen om de huidige maatregelen wat betreft Covid-19 te evalueren. Pas dan krijgen we definitief uitsluitsel.

De club stelt alles in het werk om jullie zo snel én veilig mogelijk welkom te heten op Daknam. Dank voor jullie begrip.

P