Voetbal Vlaanderen, de instantie die het amateurvoetbal overkoepelt, heeft in de vooravond beslist om alle amateurwedstrijden van volwassenen te verbieden tot en met 25 augustus. Eerste praktische gevolg: de wedstrijd van woensdag 29 juli op en tegen Hamme, valt weg.

Even voor zessen laat Voetbal Vlaanderen weten, dat het de wedstrijden voor U19, U21 en eerste ploegen verbiedt. Dit geldt voor het hele Vlaamse grondgebied. Er mag wel nog worden getraind, behalve dan in de provincie Antwerpen, daar is ook trainen verboden. Voetbal Vlaanderen wil met deze beslissing vooral uniformiteit voor heel Vlaanderen.

Deze beslissing heeft verregaande consequenties. Niet alleen vallen een heleboel oefenwedstrijden weg, ook de Bekercompetitie zal noodgedwongen later beginnen. Over de start van de reguliere competitie wordt voorlopig niets gezegd, maar het lijkt waarschijnlijk dat ook die zal moeten worden uitgesteld.

De spelers vernamen de beslissing toen ze onderweg waren naar de training. Niets dan bedrukte gezichten dus bij het betreden van de Voetbalstraat. Er is heel veel begrip voor de maatregel, maar dat neemt niet weg dat het niet kunnen spelen van wedstrijden er duidelijk in hakt. Het verbod op wedstrijden heeft ongetwijfeld ook gevolgen voor het verdere verloop van de voorbereidingsperiode van SC Lokeren – Temse, weet ook onze coach.

Yves Van Der Straeten: “Natuurlijk is dit zonde, maar we begrijpen de beslissing ook wel. Er moest en moet iets gebeuren. Ik heb het nieuws pas vernomen en wil me nu nog niet vastpinnen op concrete gevolgen. Maar dat er consequenties zijn, is duidelijk. Vandaag trainen we, woensdag zijn de spelers vrij omdat de wedstrijd tegen Hamme wegvalt, donderdag trainen we zeker wel. Ik ga nu overleggen met de staf en het bestuur hoe we de verdere voorbereiding gaan aanpakken. Mijn eerste aanvoelen is dat we de intensiteit wat gaan laten zakken, maar dat we in ieder geval de voorbereiding niet totaal gaan onderbreken. Het al geleverde werk mag niet verloren gaan.”

P