Geert Dirinck keert vanaf het seizoen 2021-2022 terug naar Daknam, waar hij het grootste gedeelte van zijn trainerscarrière trouwens aan de slag was.

Geert Dirinck (59) is altijd op en top Lokeren minded geweest. In 2019 werd hij evenwel door de nieuwe overnemers verplicht naar een andere club uit te kijken. Dat werden de buren van Waasland-Beveren. Hij was er de afgelopen twee seizoenen erg succesvol als assistent-trainer onder verschillende coaches. Daarnaast was hij ook de coach van de Beloften, met wie hij trouwens het kampioenschap won.

Toch bleef hij dromen van een terugkeer naar Daknam. Nu bood de gelegenheid zich aan. Hij krijgt hier een uitgebreid takenpakket: hij wordt T2, videoanalist, hoofd scouting en physical coach. Daarnaast is er ook een belangrijke taak voor hem weggelegd in de jeugdopleiding, waar hij de U19 en de Beloften moet voorbereiden op een plaats in het eerste elftal. Zijn stielkennis en aanpak staan garant om jonge spelers over de streep te halen om aan hun toekomst te werken bij onze club.

Chris Van Trappen heeft het afgelopen seizoen op een heel professionele wijze onze spelers begeleid, iets waarvoor we hem als club ontzettend bedanken. Er wordt trouwens nog onderzocht of we hem binnen onze club niet een andere verantwoordelijkheid kunnen toevertrouwen.

Geert Dirinck:

“Iedereen die me kent, weet dat ik altijd een Sportinghart heb gehad. Mijn vertrek hier deed me heel veel pijn. Ik heb hier zoveel mooie momenten meegemaakt en hoopte eigenlijk hier voor altijd te kunnen blijven. Ik ontken dus zeker niet dat ik er bleef van dromen om hier ooit weer aan de slag te kunnen. Vandaag is het dan zover. Ik voel me enorm vereerd. Ik weet dat er veel van mij verwacht wordt, maar dat schrikt me hoegenaamd niet af. Ik zal altijd het volle pond geven, meer dan dat zelfs. Toch wil ik ook Waasland-Beveren en met name voorzitter Dirk Huyck bedanken omdat hij me na mijn vertrek bij Lokeren onmiddellijk de kans gaf aan de slag te gaan, met zijn volledige steun trouwens. Ik heb er twee seizoenen lang in de beste omstandigheden kunnen werken en ik zal dat ook tot het einde van dit seizoen blijven doen. Maar dan slaan we die bladzijde om en gaan we voluit voor het nieuwe project van KSC Lokeren-Temse! Mijn belangrijkste wens? Goed voetbal brengen, gesteund door ons enthousiaste achterban.”

P