Hani (spreek uit als “Hennie”) El Madkari is met zijn 18 jaar de jongste van de groep. Vorig jaar werd hij van de Beloften overgeheveld naar de A-kern en kreeg hij zelfs wat speelminuten. Coach Yves Van Der Straeten gelooft dus duidelijk in zijn jonge poulain.

“Aan mijn naam kan je horen dat ik Marokkaanse roots heb, maar ik ben wel degelijk op en top Belgisch. Ik ben geboren en getogen in Temse en ben net begonnen aan het zevende jaar kantoor in de Broederschool van Sint-Niklaas. Na dit zevende jaar wil ik zeker nog iets verder gaan studeren, maar wat weet ik nu nog niet. Dat zal misschien ook afhangen van hoe ik het er sportief van afbreng.

Tot vorig jaar eigenlijk combineerde ik zaalvoetbal met veldvoetbal, allebei in Temse, maar de twee clubs hadden en hebben eigenlijk niks met elkaar te maken. Sinds vorig jaar ben ik gestopt met de zaal. De twee combineren: dat kon echt niet meer. Toch denk ik voordeel te halen uit mijn zaalvoetbalverleden. Ik ben technisch toch behoorlijk sterk en dat uit zich op het veld in man tegen man situaties. Al is het soort voetbal behoorlijk verschillend. Op het veld moet je ook wel explosief zijn, startsnelheid hebben, maar daar speelt de uithouding een heel belangrijke rol. Maar onderschat het zaalvoetbal fysiek vooral niet: het is puur weerstand.

Ik ben altijd al een middenvelder geweest, al kan ik ook wel uit de voeten op de linkerflank. Maar op de posities 8, 10 en 11 word je vaak en veel in het spel betrokken en dat zint me wel. Toen de coach mij vorig jaar naar de A-kern overhevelde, was ik aangenaam verrast. Ik wist wel dat ik technisch ok ben, dat ik een behoorlijke traptechniek heb, maar ik besefte toen en nu dat ik toch ook nog heel wat werkpunten heb. Het omschakelen van balbezit naar balverlies is voor verbetering vatbaar en vooral mijn kopspel moet beter. Het debuut vorig jaar, een invalbeurt op Ronse, deed echt deugd. Ik deed het niet slecht en zou de volgende week zo goed als zeker in de basis hebben gestaan omdat de ploeg met wat blessures kampte. Maar die eerste basisplaats kwam er dus niet: het bekende coronaverhaal… Ondertussen zijn we bijna een half jaar verder.

Ik ben gebrand op het nieuwe seizoen, zeker omdat de fusie een nieuw gegeven is. Toen ik het samengaan van Lokeren en Temse vernam, was ik eerst benieuwd hoe dat in zijn werk zou gaan, maar ondertussen zie ik dat alles vlot verloopt. Ik zie een verbetering in de omkadering en vooral: ook op het veld. De groep is duidelijk sterker, er wordt harder en aan een hoger tempo getraind, de passing gebeurt sneller en accutater. Dat terwijl er toch heel wat nieuwe spelers moeten worden ingepast. Maar al die dingen lijken me vooral positief te zijn. Iedereen moet zich naar een hoger niveau tillen om erbij te zijn. Voor een jonge speler als ik is dat het beste wat je kan overkomen”.

Hani El Madkari in het kort:

Geboortedatum: 4 juli 2002

Positie: aanvallende middenvelder

Rugnummer: 79

Vorig seizoen: KSV Temse

P