Voetbal Vlaanderen heeft de kalender bekendgemaakt waarbij de helft van de competitie in de amateurreeksen zou worden afgewerkt, dit voor zover de toestand rond COVID-19 trainen en spelen van wedstrijden toelaat. Lokeren-Temse neemt kennis van die informatie en handelt er ook naar. Wij delen deze informatie met onze fans, maar benadrukken dat dit alles met het grootst mogelijke voorbehoud moet worden behandeld.

Het programma van Lokeren-Temse zou er dan als volgt uitzien:

zon 14 feb 15u Wetteren – SC Lokeren-Temse

zat 20 feb 20u SC Lokeren-Temse – Westhoek

woe 24 feb 20u Olsa Brakel – SC Lokeren-Temse

zon 28 feb 15u V. Zwevezele – SC Lokeren-Temse

zat 6 maa 20u SC lokeren-Temse – FC Gullegem

zat 13 maa 20u SC Lokeren-Temse – KVK Ninove

zon 21 maa 15u SCT Menen – SC Lokeren-Temse

zat 27 maa 20u SC Lokeren-Temse – KSK Ronse

zat 10 apr 20u Racing Gent – SC Lokeren-Temse

zat 17 apr 20u SC Lokeren-Temse – Dikkelvenne

zon 25 apr 15u Oudenaarde – SC Lokeren-Temse

zon 2 mei 15u Petegem – SC Lokeren- Temse

Indien dit scenario aangehouden wordt, zouden de trainingen moeten kunnen worden opgestart vanaf 15 januari. Maar dan moet er wel de formele toestemming komen van zowel de federale regering als de lokale overheid. die zullen zich baseren op de coronacijfers op dat moment.

Het bovenstaande scenario gaat dus uit van een positieve evolutie van de cijfers, al is er op dit moment niet echt reden voor optimisme. Toch willen we als club wel voorbereid zijn “voor het geval dat”. Daarom werden er ook al oefenwedstrijden gepland, te weten tegen Lochristi (vrij 22/1, 20u), Hamme (zat 30/1, 14u) en FC Dender (zat 6/2, 14u). Het gaat driemaal om wedstrijden in het Daknamstadion. De oefenwedstrijden zullen al zeker zonder publiek worden betwist.

Dan is er nog de bekerwedstrijd tegen STVV. Een beslissing daarrond is nog altijd hangende. Die wedstrijd zou eventueel op 2 februari worden gespeeld, maar een bevestiging daarrond is er nog niet.

Als club kunnen we niet anders dan onze supporters waarschuwen voor een te groot optimisme. Wij volgen uiteraard de toestand op de voet en geven verdere informatie zodra die voorhanden is.

P