We bevinden ons stilaan in de laatste rechte lijn richting de beslissende confrontatie tussen KVK Ninove en KSC Lokeren-Temse van zondagmiddag 15 uur. Om die wedstrijd al zegevierend af te sluiten, hebben wij jullie steun hard nodig!

De spelers, de staf en het bestuur van onze club beseffen maar al te goed dat de fans een belangrijke rol kunnen spelen in het behalen van de zege en de bijhorende promotie. Daarom vragen zij aan de fans om zondag als één man achter de ploeg te staan met gezang, aanmoedigingen, kleurrijke outfits, alle mogelijke toeters en bellen. Het aantal mensen dat Ninove en Lokeren-Temse zal ondersteunen, is vergelijkbaar. Maar het aantal geproduceerde decibels zal hoger liggen aan de kant van de bezoekers, daar gaan we van uit. Het zorgt ervoor dat onze spelers als het ware een thuiswedstrijd zullen spelen. Zij zullen zich door jullie vocale steun als gedragen door een golf van enthousiasme voelen. Daar rekenen zij op!

Wij vragen evenwel met de allergrootste aandrang om op elk moment voor, tijdens en na de wedstrijd de sportiviteit te laten zegevieren. Daarom doen wij hier een warme oproep om zich te houden aan de algemeen bekende regels, dus bijvoorbeeld geen vuurwerk naar het stadion mee te brengen, geen gegooi met water, bier of wat dan ook. Deze wedstrijd is te belangrijk om gefnuikt te worden door extra-sportieve nevenverschijnselen. Het recente verleden heeft aangetoond dat supporters zelf fysiek slachtoffer kunnen worden van niet toegelaten praktijken. Dat mag en kan absoluut niet! Wij willen en zullen als club ook niet opdraaien voor het betalen van medische kosten, eventueel aangerichte schade of voor opgelegde boetes.

Via de pers hebben we al kunnen vernemen dat de veiligheidsmaatregelen heel streng zullen zijn. De club staat achter deze aanpak. Onze meereizende stewards hebben de opdracht gekregen “streng maar rechtvaardig” op te treden, zoals dat heet. Zij zullen nauwlettend toezien op het gedrag van onze fans. Volg dus de aanwijzingen van de organisator, van de stewards en van de politiediensten. Onze club zal niet nalaten om wanpraktijken te bestraffen en zo nodig baldadige supporters individueel aansprakelijk te stellen.

Beste fans, zondag moet het een feest worden. Een paar duizend mensen zullen via de live verslaggeving op onze site het verloop van de wedstrijd kunnen volgen. 800 van jullie zullen ter plekke de bevoorrechte getuigen zijn van de wedstrijd en zelfs tot op bepaalde hoogte het resultaat mee helpen bepalen. Ondersteun onze spelers, doe dat met volle overtuiging, tot de laatste snik. Maak ons trots!

P