Het Stadsmuseum van Lokeren pakt tot het einde van dit jaar uit met een expo getiteld “Blik in de Verte”, een fototentoonstelling waarin ons Daknamstadion een prominente rol toebedeeld krijgt.

Het principe van de tentoonstelling is duidelijk: hoe zag de stad er vroeger uit in vergelijking met nu? Het levert een boeiende reeks foto’s op waarin beelden van vroeger geplaatst worden naast beelden van huidige locaties.
Zo is er ruime aandacht voor het Daknamstadion. Op 4 augustus 1986 trekt een vreselijk onweer over het Waasland met als extraatje een korte maar vernietigende windhoos. Het voetbalstadion van het toenmalige Sporting Lokeren deelt in de brokken. Meer dan de helft van de metalen dakbedekking van tribune Oost moet er aan geloven. De schade zal in relatief korte tijd worden hersteld. Foto’s voor en na worden getoond. De oudere supporter die het allemaal heeft meegemaakt, kan hier het geheugen even opfrissen. De jongere supporters leren zo een donkerder bladzijde uit de clubgeschiedenis wat beter kennen.

Meer details over die gebeurtenis én over de hele geschiedenis van de club kunnen binnenkort worden nagelezen en bekeken in het -al zeggen we het zelf- fenomenale overzichtsboek “Vijftig jaar Sporting Lokeren”. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het overzichtswerk dat niet alleen de geschiedenis vertelt, maar ook interviews biedt met mensen die de geschiedenis mee vorm gaven en bovendien een unieke hoeveelheid weetjes vertelt. Dat alles gestoken in een fotografisch heel mooi jasje. Ruim 300 bladzijden om nu nog naar uit te kijken, maar straks om te koesteren.

P