Het RIO, het Reglement voor Inwendige Orde, werd onlangs aangepast. Voortaan is roken niet meer mogelijk binnen het stadion zelf, zelfs niet meer binnen het hele domein. Er zijn wel 4 heel beperkte zones waar roken wordt gedoogd.

SC Lokeren-Temse volgt de coronaprotocollen voor 1A en 1B om zo meer toeschouwers in het stadion toe te kunnen laten. Daarom sluiten we ons ook aan bij de clubs uit 1A en 1B om het roken in het stadion te verbieden. Wie rookt, moet namelijk zijn mondmasker lange tijd afzetten. Dat is een belangrijke, maar niet de enige reden: SC Lokeren-Temse wil ook voluit zijn rol als familieclub spelen en schakelt zich zo meteen in, in de groeiende tendens om roken in publieke ruimtes te vermijden.

Het RIO werd daarom aangepast. Dat wil zeggen dat roken nu verboden is van zodra men de toegangspoorten is gepasseerd. Er zijn wel nog 4 plaatsen waar roken gedoogd wordt, al blijven de coronamaatregelen gelden en moet er bijvoorbeeld voldoende afstand worden gehouden:

  • Tribune 1: overdekte kiosk vlak naast de hoofdingang, voor de Foot and Fun
  • Tribune 4: onder de afkappingen aan de rolpoorten
  • Tribune 3: buiten de afrastering

Wij vragen nadrukkelijk om het roken te laten. Onze eigen gezondheid en die van onze kinderen zijn een kostbaar bezit. Sporten en roken gaan in ieder geval niet samen. Help ons te komen tot een rookvrije publieke ruimte.

Stewards zullen overtreders aanspreken. Wie niet op hun vraag ingaat om het roken te laten, overtreedt het RIO. Dat kan tot een (langdurige) verwijdering uit het stadion leiden. Laat het evenwel niet zover komen.

P