Het was van 18 september geleden dat Yassin Ben Omar nog eens een competitiewedstrijd speelde voor KSC Lokeren -Temse, maar tijdens de thuiswedstrijd tegen RFC Wetteren kon de creatieve middenvelder na vijf maanden eindelijk zijn wederoptreden vieren. Yassin sukkelde met een vervelende spierblessure, maar de linkspoot is bijzonder tevreden om terug te zijn.

Welkom terug, Yassin! Je bent lange tijd buiten strijd geweest met een blessure, die eerste minuten moeten deugd gedaan hebben?
“Jazeker, dat deed ontzettend deugd. Ik heb veel geduld nodig gehad en vele maanden hard moeten werken. Als het harde werk beloond wordt en je staat terug op dat veld, dat doet inderdaad veel deugd.”

Was dit je eerste lange blessure in je voetballoopbaan?
“Eigenlijk wel. Ik heb al wat kleine blessures gehad, maar vier of vijf maanden aan de kant staan in het midden van het seizoen, dat was de eerste keer. Ik hoop het dan ook in de toekomst niet meer te moeten meemaken. “

De ploeg heeft het, ondanks jouw afwezigheid, erg goed gedaan de laatste weken. Hoe voelt het om terug te keren in zo een goed draaiend geheel?
“Dat is alleen maar positief natuurlijk. Ik ben ook altijd dicht bij de ploeg blijven staan om zo de betrokkenheid niet te verliezen. Het is jammer dat ik niet mee op het veld stond, maar het doet nog altijd plezier om te zien dat ze het zo goed doen. Nu ik terug ben hoop ik in de titelstrijd uiteraard mijn steentje te kunnen bijdragen. ”

Er komen nu drie pittige wedstrijden aan, maar de ploeg lijkt er helemaal klaar voor. De sfeer in de groep moet geweldig zijn?
“Dat klopt, te beginnen komende zaterdag tegen concurrent Sparta Petegem. Ik denk dat we mits een overwinning een grote stap kunnen zetten. Het is nog veraf, maar ik heb wel het gevoel dat het met dit team goed zal komen. We hopen dat de supporters massaal achter ons staan, want hun steun is écht een serieuze meerwaarde!”

 

P