Als je altijd in Lokeren hebt gewoond, er school hebt gelopen en er altijd voor Sporting hebt gesupporterd, ben je uit het goede hout gesneden om lid te worden van KSC Lokeren-Temse. Jarik De Groeve (24) verkeert in dat geval.

Mijn tweelingbroer Diederik en ikzelf hebben altijd samen gevoetbald bij ploegen uit het Lokerse: eerst bij Sporting, later bij Doorslaar, Sinaai, Eksaarde… Zoals het tweelingen betaamt, hebben we een goede en sterke band. Maar nu scheiden onze wegen. Nu ja, op voetbalgebied dan toch. Ik ben een verdediger, centraal achterin of linksachter bij voorkeur. Ik weet dat ik altijd het beste van mezelf geef en ik probeer mijn ploegmaten daar ook toe te bewegen als dat nodig zou zijn.

Voetbal is een belangrijke bijzaak in mijn leven. Het is zowat alles: een hobby, een uitlaatklep, iets om naar uit te kijken in het weekend. Dagen waarop er training is of waarop er een match gepland staat, zijn altijd bijzonder. Als Sporting Lokeren een wedstrijd moest spelen, hing dat eigenlijk een hele dag lang in mijn lijf, ik was er voortdurend mee bezig. Mag ik zeggen dat dit bij derby’s tegen de buren uit Beveren zelfs nog een tikkeltje erger was?

Ik werk als management trainee bij Katoennatie in, jawel, Beveren, omgeven door fans van FC Antwerp en Waasland-Beveren. Dat zorgt voor nogal wat gezonde animo. Wat een management trainee is? Dat is iemand die een opleiding heeft gehad om ooit in het management te komen, maar die aan die weg timmert van de basis uit: eerst op de werkvoer, heel fysiek, zelfs zwaar werk, later meer verantwoordelijkheden en meer administratief werk, overleg en dergelijke. Ik sta aan het begin van een boeiend traject, van twee boeiende trajecten eigenlijk, mijn professionele carrière in de Waaslandse haven en mijn voetballeven hier bij Lokeren-Temse.

 

 

P