Het bestuur heeft zopas Jean-Pierre Vande Velde aangesteld als nieuwe trainer bij KSC Lokeren-Temse. Hij tekende een contract tot het einde van dit seizoen.

Jean-Pierre Vande Velde (67) is vanzelfsprekend geen onbekende in de voetbalwereld. Hij is niet alleen een kenner van het amateurvoetbal, maar ook van het professionele voetbal. Zijn laatst getrainde club was tweedenationaler SK Londerzeel (2019), maar daarvoor was hij ook aan de slag in tweede nationale bij Ninove en Tienen. Toch zijn het vooral zijn resultaten bij FC Dender EH tussen 2004 en 2007 die tot de verbeelding spreken. Hij bracht die club toen in twee seizoenen van derde naar eerste klasse. Nadien was hij ook nog hoofdtrainer op het hoogste niveau bij KV Oostende (2008-2009) en OH Leuven (2009-2010). Later keerde hij nog terug naar de club van zijn hart, FC Dender (2012-2013 en 2016-2017). Tijdens zijn trainerscarrière wist hij het team onder zijn hoede al drie keer naar de promotie te leiden.

Voor zijn periode als trainer was hij ook een niet onaardige voetballer bij Anderlecht (1968-1975), Union Sint-Gillis (1975-1977) en later bij Ninove (1977-1983). Bij Lombeek SK (1983-1986) was hij actief als speler-trainer.

Jean-Pierre Vande Velde staat voor een duidelijke uitdaging: hij moet Lokeren-Temse naar de promotie gidsen. Hij kan daarbij ook rekenen op Geert Dirinck als zijn T2 en op de andere leden van de technische staf.

 

Jean-Pierre Vande Velde: “Laat ons eerlijk zijn: dit is een enorme uitdaging. De laatste maanden voelde ik me eerder ongelukkig omdat ik het veld miste. Dat ik dit op mijn leeftijd nog kan meemaken, is een ongelooflijke opportuniteit die ik met beide handen wil grijpen. Ik volg de prestaties van deze club al geruime tijd. Ik wil Lokeren-Temse zo snel mogelijk terug laten aanknopen met zijn geschiedenis. Deze fans verdienen dat, zoveel is zeker. Er zit veel potentieel in deze groep, je ziet dat de jongens goed aan elkaar hangen en dat is niet onbelangrijk. Het zijn natuurlijk de spelers die het moeten doen, maar samen met mijn assistenten wil ik hen helpen de focus te behouden. Er is geen tijd te verliezen.”

Hans Van Duysen: “Wij vonden dat het in deze fase van de competitie nodig was om een man met kennis en ervaring aan het hoofd van de groep te hebben. Jean-Pierre Vande Velde heeft die kwaliteiten en wil ons uit de nood helpen, daarvoor zijn we hem dankbaar. Dat geeft Urbain Spaenhoven de tijd om de hele diplomakwestie rustig uit te klaren. Voor ons telt nu maar één ding: de licentie halen én die onmiddellijk valoriseren. Om dat doel te bereiken hebben we iedereen nodig. Wij mogen ons nu niet uit elkaar laten spelen door de buitenwereld.”

Welkom, Jean-Pierre!

Voor een eerste interview met onze coach verwijzen we jullie graag naar onze facebook pagina!

P