Met Jeovanni Dianganga (22) haalt KSC Lokeren-Temse een nieuwe kracht in de kern met een Sporting Lokeren verleden.

Jeovanni Diangaga werd geboren in het Nederlandse Rotterdam, maar verbleef lange tijd in ons land en heeft ook de Belgische nationaliteit. Hij speelde tot de U14 bij Sporting Lokeren en verkaste toen voor de rest van zijn jeugdopleiding naar Standard Luik, waar hij een vaste waarde was in de beloftenploeg. In 2019 tekende hij zelfs zijn eerste contract bij het eerste elftal van de Luikenaars. Hij speelde trouwens ook vijf matchen bij de Belgische nationale U17.

In juli 2020 verliet hij Standard en ging weer in Nederland wonen. Hij had een aantal stagecontracten bij ploegen uit de Nederlandse tweede klasse. Nu woont hij weer in ons land en wil hij zijn carrière als voetballer definitief herlanceren. De 1m84 grote speler is in de eerste plaats een centrale verdediger maar kan ook als defensieve middenvelder uit de voeten.

Jeovanni Dianganga:

“Toen ik de kans kreeg om bij Lokeren-Temse te spelen, aarzelde ik geen moment. Mijn herinneringen aan mijn tijd hier én de ambities van de club sterkten me in mijn keuze. Ik denk dat ik behoorlijk goed ben in de balrecuperatie en dat ik heel wat voetballend vermogen heb. Ik moet wel voldoende kritisch blijven over mijn eigen prestaties. Hier ben ik zeker goed omringd. Bovendien ken ik Gil Van Moerzeke nog van enkele jaren terug. Hogerop geraken met goed voetbal, dat spreekt me aan.

P