Een paar weken geleden werd de jeugdvoetbalwerking op de Lokerse site heropgestart. Een tussenstand van zaken? Na nauwelijks een paar weken is het duidelijk: het concept slaat aan!

Het was voorzitter Hans Van Duysen zelf die de eerste spelertjes op Daknam welkom heette, nu zowat een maand geleden. Ondertussen vonden al heel wat jonge spelertjes van de U6 en de U7 de weg richting Daknam. Ze trainen regelmatig op de jeugdvelden in de schaduw van het Daknamstadion. Vanaf volgend seizoen zullen ook hun oudere vriendjes hier hun voetbalcarrière kunnen lanceren.

“Volgend jaar komen we met alle verschillende leeftijdsgroepen in competitie”, vertelt ons Jurgen Vanhille namens het bestuur. “Ook al zullen we op gewestelijk niveau uitkomen, de opleiding zal dat niveau overstijgen. De jonge spelertjes zullen erg individueel begeleid worden om hen naar een hoger niveau te tillen. De samenwerking met de site Temse werd nu grondig uitgetekend. De samenwerking loopt gesmeerd, wij willen op beide plaatsen een hoogwaardige voetbalopleiding bieden, die tegelijk ook waarden en normen bijbrengt. De spelertjes die er nu al zijn, lopen alvast over van enthousiasme. Over een aantal jaren hoopt de eerste ploeg de vruchten te kunnen plukken van deze jeugdopleiding. Met de ervaring van de aanwezige trainers moet dat zeker lukken.”

Jongens die in aanmerking komen voor de U6 en de U7 en op dit moment nog niet zijn aangesloten bij een club, kunnen nu al aansluiten. Spelertjes van die leeftijd of ouder die wel al bij een voetbalclub zijn aangesloten, moeten nog even geduld koesteren, maar vanaf april kunnen ook zij zich bij onze gemotiveerde groep aansluiten.

Voor een gefilmde impressie van de pioniers, zie onze facebookpagina.

Meer weten? Stuur gerust je vraag naar: [email protected]

P