Eind april 2020 stelden we trots onze nieuwe club SC Lokeren-Temse voor, waarin we de clubs KSV Temse en KSC Lokeren verenigden. Met een frisse mindset en wederzijds vertrouwen werd begonnen aan het schrijven van een nieuw verhaal. Eerste uitdaging was het zetten van stappen op organisatorisch, sportief en structureel vlak. Nu, tien maanden verder, kan gesteld worden dat de club klaar is om met een sterk verhaal rond de onze jeugdopleiding naar buiten te komen.

We hoeven u niet te vertellen dat dit door COVID-19 geen sinecure is geweest. Onze sociale en professionele wereld ziet er nu helemaal anders uit en zo moesten ook wij heel onze jeugdwerking en algemene werking aanpassen aan de noden van deze tijd. Daar kwam nog bij dat we aanvoelden dat de vraag werd gesteld of het mogelijk is om twee clubs als één geheel samen te brengen. Ons antwoord op die vraag kan niet duidelijker zijn: absoluut!

Onder de naam SC Lokeren-Temse zal er op twee sites gewerkt worden vanuit een zelfde, eensgezinde filosofie, namelijk: dat we kwaliteit zullen brengen op maat van onze spelers, in het teken van onze spelertjes.

Op de site Temse zal er door het kwaliteitslabel Blue White Academy, IP-voetbal (Interprovinciaal voetbal) aangeboden worden. De site Lokeren start op Daknam met een volledig nieuwe gewestelijke vleugel.

Zijn dit dan twee aparte ploegen? Neen! Dit is SC Lokeren-Temse, waarin we op beide sites de vertrouwde gezichten van de jeugdopleidingen van KSV Temse en KSC Lokeren maximaal willen laten renderen. Daarboven staat er een overkoepelend jeugdbestuur, met mensen van beide sites, om de werkingen op elkaar af te stemmen. Deze mensen werden aangeduid door onze voorzitter Hans Van Duysen en vormen samen één team.

De ouders en hun kinderen, onze spelertjes, maken samen deel uit van dit nieuwe, spannende verhaal.. Heel wat ouders zijn al bereid om in dit project mee te stappen. Hun vertrouwen is terecht en sterkt ons in de overtuiging dat onze jeugdwerking goed op weg is om een succesverhaal te worden.

 

Namens de jeugdwerking van SC Lokeren Temse.

P