Vandaag werd de komst van Jordy Mboyo Lokando (23) afgerond. De speler woont in Willebroek, heeft zowel de Belgische als de Nederlandse nationaliteit en heeft daarenboven Congolese roots. Hij komt het best tot zijn recht als centrale middenvelder.

Jordy Lokando Is een rijzige speler van 1m85 die ondanks zijn nog jonge leeftijd toch al heel wat voetbalervaring opdeed. Hij genoot zijn jeugdopleiding bij KV Mechelen en kreeg zijn eerste profcontract bij OH Leuven. Na een uitleenbeurt bij Heist koos hij voor een avontuurlijke uitdaging. Hij speelde er bij Qormi FC in de hoogste afdeling van Malta. Vanaf nu verdedigt hij de kleuren van SC Lokeren-Temse.

Jordy Lokando: “Natuurlijk ken ik het Lokeren van destijds, een club met een heerlijke traditie. Toen men mij over het nieuwe project sprak, was ik snel overtuigd. Hier spreekt ambitie, hier weet men van aanpakken. Ik deel die ambitie en wil deel uitmaken van de heropstanding van deze club. Dat ik hier al een paar spelers ken, vergemakkelijkt de overgang. Met Stef Laurens speelde ik nog bij KV Mechelen, met Hervé Telen zat ik nog op de schoolbanken. Ook met de andere jongens maakte ik al kennis omdat ik al een paar keer meetrainde. Die trainingen overtuigden me van de kwaliteiten van deze groep. Ik ga ervoor!”

P