Sporting Lokeren – Temse zit na de 1-0 overwinning tegen Eendracht Aalst helemaal op rozen met het oog op het kampioenschap. Bij winst op KSV Oudenaarde – op zaterdag 15 april om 20 uur – is de titel met zekerheid een feit. Al bestaat ook de kans dat we datzelfde weekend kampioen zijn bij puntenverlies, maar dat we dit pas zondag weten na de wedstrijden van onze concurrenten. We zetten alles even op een rij voor jullie!

Scenario 1: Sporting wint van Oudenaarde…
De titel is in dit geval met honderd procent zekerheid een feit, ongeacht het resultaat van de concurrenten. Met een voorsprong van veertien punten met nog vier wedstrijden te spelen kan Sporting mathematisch niet meer bijgebeend worden en is het kampioenschap en bijhorende promotie een feit!

Scenario 2: Sporting speelt gelijk in Oudenaarde…
In dat geval komen we virtueel (nog zonder rekening te houden met de wedstrijden van de concurrenten) vijftien punten voor. Bij een puntendeling in Oudenaarde vallen KFC Merelbeke en KSV Oostkamp al af in de titelstrijd. Zij kunnen in het eindklassement wel nog op gelijke hoogte komen qua puntentotaal, maar met zes gewonnen wedstrijden minder dan Sporting is het kampioenschap voor hen in dit geval weg.

Jong Cercle Brugge en KRC Gent komen op basis van hun aantal gewonnen wedstrijden wel nog in aanmerking, al moeten zij dan wel winnen uit bij respectievelijk Eendracht Aalst en KVV Zelzate. Aangezien hun wedstrijden op zondag worden gespeeld en wij op zaterdag naar Oudenaarde trekken bestaat de kans dat we kampioen worden zonder te spelen. Als zowel Cercle als Gent hun wedstrijd NIET winnen, dan is de titel binnen zonder zelf te spelen die dag. Indien minstens één van beide concurrenten hun plicht doet en wint, dan schuift de beslissing met (minstens) een week op.

Scenario 3: Sporting verliest van Oudenaarde…
In dat geval blijven de vier achtervolgers (Jong Cercle Brugge, KRC Gent, KSV Oostkamp en KFC Merelbeke) in de running, op voorwaarde dat ze zelf hun wedstrijd winnen. In dat geval komen zij met nog vier wedstrijden te gaan terug tot op elf punten en kunnen ze mathematisch nog kampioen spelen.

Bij verlies van onze Tricolores zijn we op zondag enkel kampioen wanneer alle vier de achtervolgers NIET winnen. Als minstens één van hen wint, dan schuift de beslissing met (minstens) een week op.

Programma top vijf

Zaterdag:
– Oostkamp – Wetteren (19u30)
– Oudenaarde – Sporting (20u00)

Zondag:
– Aalst – Jong Cercle (15u00)
– Zelzate – RC Gent (15u00)
– Merelbeke – Gullegem (15u00)

P