Afgelopen zondag kregen onze fans een leuke pot voetbal te zien tegen RAEC Mons (3-0 winst). Als kers op de taart werden de aanwezigen getrakteerd op een wereldgoal van Julien Vercauteren waarover nog lang zal worden nagepraat. De spelers zijn ongetwijfeld gemotiveerd om een vervolg te breien aan het bekeravontuur. Zondag trekt KSC Lokeren-Temse ten strijde tegen het Limburgse KVK Wellen in de 4de ronde van de Croky Cup. Aftrap om 16u00.

Clubgeschiedenis
Wellen speelt in de kleuren blauw-geel-rood en ontstond uit verschillende fusies met Wellense clubs. Momenteel vertoeft KVK in 3de Nationale B waar het de strijd aangaat in de middenmoot, al was de puntenkloof tussen de subtop en de grijze middenmoot vorig seizoen zeer klein. Bovendien staat het erom bekend tegen de topploegen in de reeks altijd iets meer te kunnen.

In het seizoen 2017-2018 greep Wellen nipt naast de promotie wegens verlies in de eindronde tegen SC Dikkelvenne. Het werd verdienstelijk 2de dat seizoen met 55 punten.

In het bekeravontuur van 2021-2022 werd Wellen pas in de vijfde ronde uitgeschakeld na een 3-1 nederlaag tegen het inmiddels failliet verklaarde Royal Excelsior Mouscron, dat uitkwam in 1B. Een ronde eerder schakelden de Limburgers niemand minder dan KFC Dessel Sport – dat op een vierde plaats eindigde in Eerste Nationale – uit met 1-0. Het belooft dus een pittige waardemeter te worden voor Sporting.

Huidig bekerparcours
Ronde 1: KVK Wellen – R. Oreye Union A (3e prov.) 11-0
Ronde 2: KVK Wellen – Et. Elsautoise (1e Prov.) 3-0
Ronde 3: Mariekerke Branst (1e prov.) – KVK Wellen 1-7

De Limburgers waren in de eerste bekerrondes alvast in vorm, want met een saldo van 21 gemaakte doelpunten tegenover één tegengoal mogen we gerust van een te duchten tegenstander spreken. Vooral op het eigen kunstgrasveld brengt Wellen met een hoog baltempo en voetballend vermogen menig tegenstander in de problemen.

Bekende gezichten
In de lagere reeksen vinden we vaak gewezen profvoetballers terug als hoofdtrainer, zo ook bij Wellen, waar Maxime Annys T1 is. De 36-jarige oud-middenvelder hing zijn schoenen aan de haak bij Wellen na het seizoen 2020-2021 en hij begon er meteen aan zijn trainersloopbaan. Annys speelde voor o.a. KSV Roeselare, RAEC Mons, STVV, KVC Westerlo en Eendracht Aalst. Hij maakte 245 optredens op het hoogste niveau als verdedigende middenvelder met 30 doelpunten en 19 assists.

Speler om in de gaten te houden
Wellen staat al jarenlang gekend als een team dat verzorgd voetbal brengt én kansen geeft aan jonge spelers. Verschillende jongeren maakten al hun opwachting bij de Limburgers, al springt één naam op dit moment wel in het oog. De 21-jarige Maxim Versteeven doet misschien geen belletje rinkelen, maar in het amateurvoetbal zal zijn naam ongetwijfeld al op verschillende scoutingslijstjes staan. Hij scoorde in het huidige bekeravontuur reeds 10 doelpunten in drie wedstrijden. De jonge spits genoot zijn opleiding bij KVC Westerlo vooraleer hij een seizoen werd uitgeleend aan KFC Houtvenne om daarna transfervrij naar Wellen te trekken. Daar begint hij nu aan zijn tweede seizoen.

Wil je er zondag graag bij zijn in Wellen? Klik dan HIER voor alle praktische info.

P