Vorige week zondag trapten onze tricolores het bekeravontuur op gang en gingen we aan de haal met een 2-1 overwinning tegen KFC Nijlen. Komende zondag 14 augustus mogen onze spelers hun borst opnieuw nat maken voor de 3de ronde van de Beker van België thuis tegen RAEC Mons.

In de vorige ronde toonde Mons zich de betere van SK Pepingen-Halle. De bekerwedstrijd tegen de tweedenationaler eindigde op 0-0 na 90 minuten, maar Mons toonde in de strafschoppenreeks hun koelbloedigheid (4-5) en stootte door naar de volgende ronde.

Clubgeschiedenis
RAEC Mons is voor Sporting geen onbekende, want beide teams troffen elkaar tussen 2002 en 2014 achttien keer in de hoogste voetbalklasse. In totaal voetbalden de Henegouwers in die periode negen seizoenen in Eerste Klasse, gespreid over drie periodes. Het laatste onderlinge duel op Daknam vond plaats op 3 augustus 2013. Sporting won met 2-1 na doelpunten van Jordan Remacle en Jérémy Taravel.

De Draken degradeerden dat seizoen uit 1A en dan ging het plots snel. RAEC Mons kende in het seizoen 2015-2016 hun teloorgang in 1B. Gelukkig vonden zij hun toevlucht bij de lokaal verankerde club US Genly-Quévy 89. De nieuwe club ging verder onder de naam Royal Albert Quévy-Mons, of kortweg RAQM, die dat seizoen kampioen werd in 1ste provinciale met 73 punten. De club speelt sinds die promotie onafgebroken in 3de Amateur.

De club trachtte steeds de banden met het teloorgegane RAEC Mons in ere te herstellen en kon ondanks de fusie de thuiswedstrijden in het vertrouwde Stade Charles Tondreau afwerken. In 2021 greep men terug naar de naam Renaissance Mons 44, afgekort “RAEC Mons”. De Henegouwers spelen thuis gemiddeld voor een 500-tal toeschouwers.

Bekende spelers
De club uit 3de amateur toont zich zeer ambitieus. Er lopen bovendien een aantal oude bekenden rond met bakken ervaring in het Belgische profvoetbal.

De meest bekende speler is wellicht Alessandro Cordaro, hij voetbalde onder meer bij Charleroi, KV Mechelen en Zulte Waregem. Met 315 matchen, 24 doelpunten en 42 assists op de teller in Eerste Klasse zullen onze verdedigers hem nauwlettend in de gaten moeten houden.

De Frans-Congolese Maël Lepicier is een centrale verdediger die 206 matchen in 1A en 1B verzamelde bij onder meer RAEC Mons, Beerschot AC, R. Antwerp FC en KSV Roeselare. Hij behaalde ook nog eens 20 caps met de nationale ploeg van Republiek Congo.

Giorgios Kaminiaris is een Belgisch-Griekse linksachter die de meeste ervaring opdeed in 1B.
Hij passeerde de revue bij KV Oostende, RAEC Mons, Union SG en Olympic Charleroi.

Een ploeg staat of valt vaak naarmate het al dan niet vlot tot scoren komt. Daarom versterkte de club zich met David Cardon. Hij komt over van reeksgenoot SK Dikkelvenne. Tijdens zijn verblijf in 2de amateur was hij maar liefst 44 keer trefzeker in 52 wedstrijden, een echte killer in de zestien dus.

Oud-spelers
De veel te vroeg heengegane Julien Bailleul versierde in het seizoen 2010-2011 een droomtransfer van tweedeklasser RAEC Mons naar Sporting Lokeren, al speelde de Fransman helaas maar 9 matchen voor onze tricolores. De verdedigende middenvelder vertrok op eigen verzoek op uitleenbasis terug naar Mons om dichter bij zijn familie te zijn. Op vrijdag 07/10/2011 stierf Julien na een slepende ziekte. Sporting en Mons waren de enige twee profclubs waarvoor Julien uitkwam, er is dus absoluut een band tussen beide clubs.

Wil je er zondag bij zijn? Koop dan jouw tickets online via lokeren.roboticket.com of koop jouw kaartje zondag aan de kassa vanaf 15u00. Tickets kosten €10 (Tribune 4) of €15 (Hoofdtribune). Kinderen jonger dan 12 jaar mogen GRATIS binnen. We hopen jullie massaal te verwelkomen op Daknam!

P