Onze tricolores rijgen de bekeroverwinningen aan elkaar. KVK Wellen toonde zich van hun sterkste kant. KSC Lokeren-Temse trok, dankzij een hattrick van Gianni De Neve aan het langste eind. We zijn één wedstrijd verwijderd van een duel met een eersteklasser. Maar eerst moeten we komende zondag nog vol aan de bak tegen Tempo Overijse.

Clubgeschiedenis
De Vlaams-Brabantse club werd in 1998 opgericht na een fusie tussen de streekgenoten KFC Overijse en VEM Tombeek. In het jaar 1998 speelden beide teams in 2e provinciale. Tombeek werd dat seizoen 5e in de competitie, terwijl Overijse zich niet van het behoud kon verzekeren en zo degradeerde naar 3e provinciale. Op dat moment zagen beide clubs heil in een samenwerking om de krachten te bundelen en zo de stap naar het nationale voetbal te zetten.

Het tweede en derde seizoen na de fusie promoveerde Tempo Overijse van 2de Provinciale naar de toenmalige 4de klasse (3de amateur). Het absolute hoogtepunt behaalden de roodhemden in het seizoen 2014-2015 door te promoveren naar 2de Amateur. De club uit Overijse kon echter nooit overtuigen en werd voorlaatste in het seizoen 2018-2019, waardoor het degradeerde. Het afgelopen seizoen behaalde Tempo de eindronde voor promotie, maar FC Lebbeke bleek de betere en promoveerde. Dit jaar krijgt rood-wit een nieuwe kans, zo tippen kenners Tempo Overijse als dé te kloppen ploeg in Derde Nationale A.

In het huidige bekeravontuur toonde het alvast klaar te zijn voor het nieuwe seizoen! Na zeges tegen FC Schaerbeek (4-0), SV Wevelgem City (3-3, 7-8 na strafschoppen) en KVC Deerlijk Sport (0-2) kreeg Tempo Overijse een topaffiche voorgeschoteld. In de vierde ronde mocht rood-wit op bezoek bij eerstenationaler RFC Liège. Daar zorgden ze voor een stunt van formaat door met 1-2 te gaan winnen in Rocourt, nadat het zelfs nog een kwartier met tien man verder moest na een rode kaart. En zo werd Tempo beloond met een bezoekje aan het Daknamstadion. De inzet is niet min, want in de 1/16e finales volgt het bezoek van een eersteklasser.

Bekende ex-spelers/trainers
Twee Lokerse gezichten passeerden de revue bij Tempo Overijse. Chris Janssens was er trainer in het seizoen 2018-2019. Ook vinden we er een toenmalig jeugdproduct terug. Hakim Borahssasar speelde er van 2018 tot 2020. Hakim doorliep tussen 2008 en 2012 de elite-opleiding bij Sporting om daarna de overstap te maken naar de jeugd van Club Brugge. Vervolgens was de aanvaller aan de slag bij onder meer NAC Breda en KSV Oudenaarde.

Will Still is momenteel assistent-trainer bij Standard, maar staat beter bekend om zijn debuut als jongste coach ooit in de Belgische hoogste klasse. Zo volgde hij bij Beerschot Hernan Losada op toen die voor een avontuur in de Amerikaanse MLS koos. Still voetbalde bij de jeugd én het eerste elftal van Tempo, maar zijn spelerscarrière verruilde hij al snel voor die van coach.

Vanuit de jeugdopleiding van Tempo Overijse stroomden 2 jeugdspelers door die het schopten tot profvoetballer. Dion Cools (Zulte-Waregem) en Sandy Walsh (KV Mechelen) zetten namelijk hun eerste voetbalpasjes bij de Vlaams-Brabantse club.

In de kijker
Tempo Overijse staat gekend als een team dat steeds van eigen sterkte uitgaat. Bekende namen uit het profvoetbal zijn er nauwelijks, al kan Ignazio Cocchiere al aardig wat adelbrieven voorleggen. De 34-jarige spits verdedigde vier seizoenen lang de kleuren van Union Saint-Gilloise. Later was de Italo-Belg bij Dender en Eendracht Aalst een ware doelpuntenmachine. Zo maakte hij in ruim 80 wedstrijden in Eerste Nationale (Amateur) meer dan veertig doelpunten.

In het tussenseizoen versterkte Tempo zich met onder andere Robin Peeters (Rupel Boom) en Walid Houssane (SK Pepingen-Halle). De respectievelijk middenvelder en flankaanvaller toonden tijdens de voorbereiding reeds hun waarde voor de Vlaams-Brabanders. Houssane zal er zondag echter niet bij zijn nadat hij tegen Luik tegen een dubbele gele kaart en dus uitsluiting aanliep.

Wil je erbij zijn zondag? Koop jouw tickets dan alvast online via lokeren.roboticket.com of zondag vanaf 15 uur aan de kassa.

P