Kevin De Coster (22) woont en werkt in Lokeren. Hij voetbalde van zijn 6 jaar tot de U17 bij Zaffelare. De laatste jaren was hij aan de slag bij Dynamo Beervelde. Tot 2019, toen besloot hij er mee op te houden. Maar toen hij van Lokeren-Temse B hoorde, besliste hij de draad weer op te pikken.

Ik had gewoon geen keuze: als je hoort dat de club van je leven voetbal aanbiedt op een niveau dat ik moet aankunnen, dan blijf je toch niet gewoon aan de kant staan? Dus wil ik mijn kans wagen bij de nieuwe ploeg. Ik ben realistisch genoeg om te weten dat ik voor een zware uitdaging sta. Ik voetbalde de voorbije twee jaar nog wel recreatief, maar in een reguliere competitie uitkomen: dat is toch nog wat anders.

Ik kom al sinds jaar en dag als supporter naar Daknam. Mijn favoriete speler aller tijden is Jérémy Taravel. Waarom precies weet ik eigenlijk zelf niet. Gewoon zijn techniek, zijn flair. Zijn verstandhouding met Mijat Maric achterin was gewoon fantastisch. Ik blijf zijn carrière ook vandaag nog volgen. Misschien daarom dat ik een voorkeur heb voor verdedigen, ik weet het niet. Maar mijn beste positie is wel niet centraal achterin, eerder linksachter of eventueel rechtsachter.

Ik werk bij Best Parts als magazijnier. Het bedrijf uit Zele verhandelt auto-onderdelen. Het is een job die me ook daarnaast nog een leven gunt. De vrije tijd die ik heb, zal ik alvast gebruiken om mijn achterstand op fysiek vlak geleidelijk aan weg te werken. Ik ben er al aan begonnen. Basisspeler worden: het wordt een uitdaging, maar ik ga er vol voor.”

P