KFC Merelbeke werkt zijn thuiswedstrijden af op het terrein van vierdeprovincialer De Pinte. Een gezellige accommodatie die 400 supporters voor Lokeren-Temse graag ontvangt. Maar we komen niet -alleen-voor de gezelligheid, wel om drie punten mee te brengen naar Daknam. En die nemen we ook effectief mee. Dank zij de verdiende 0-2 zege schuiven we door richting top van de klassering.

Luid aangemoedigd door de fans probeert Lokeren-Temse de thuisploeg onmiddellijk onder druk te zetten. Het is wel Merelbeke dat in de eerste tien minuten een vijftal hoekschoppen versiert, evenwel zonder er enig gevaar uit te puren. Na het eerste kwartier mogen we stellen dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn, maar geen van beide doelmannen heeft zich al moeten tonen. De eerste kans is voor Njengo. Hij schiet een doorgekopte bal van Vermeiren maar net over, twintig minuten ver. De belangen zijn groot, maar dat vertaalt zich voorlopig niet in een hoge spektakelwaarde, terwijl we toch al richting half uur gaan. Minuut 33: een gevaarlijke schuiver van De Ruyver, net naast. De reactie van Lokeren-Temse: geharrewar in de 16, Boulaouali kopt maar net naast. Nog tien minuten tot de rust. Net voor het einde van de eerste helft is er nog een niet ongevaarlijke kopbal van Vermeiren op hoekschop, maar we blijven voorlopig toch vooral op onze honger zitten. We trekken richting kleedkamer bij 0-0, de spreekwoordelijke brilscore. Geen van de twee ploegen kan aanspraak maken op meer.

We beginnen met dezelfde teams aan de tweede helft. Met al onmiddellijk een kansje voor Djadi, hij draait zijn tegenstander gek, maar uiteindelijk een te zwak schot. Na vijf minuten is toch al duidelijk dat de bezoekers meer aanvallende impulsen tonen. En dat blijkt. Hoekschop, Vermeiren torent boven iedereen uit: 0-1, goed begin van de tweede helft. Bob Straetman in de reactie, een eindje boven het doel van Merckx. Lokeren-Temse heeft de match nu toch wel onder controle en gaat naarstig op zoek naar een tweede treffer. Halfweg de tweede helft komen Janssen en Symons in de wei voor Boulaouali en Njengo. En Symons laat zich dadelijk opmerken. Een stevige kopbal van De Neve tot bij Symons, diens schot wordt met moeite gekeerd, maar Vermeiren -met gebroken teen!- is goed gevolgd: 0-2 met nog twintig minuten op de klok. Lokeren-Temse wordt beloond voor zijn betere tweede helft. Een goed spelende Djadi wordt op weg gezet naar een nog grotere voorsprong, zijn schot wordt gekeerd. Schils is wel gevolgd, maar kan niet profiteren. Er resten nog ruim tien minuten te spelen. Aandringend Lokeren-Temse op hoekschoppen: De Kuyffer net niet, De Witte evenmin. Dit lijken we niet meer weg te geven: nog vijf minuten vooraleer de reguliere speeltijd is bereikt.

Het blijft inderdaad 0-2. Lokeren-Temse doet een uitstekende zaak in het klassement, door de zege van vandaag komen we op 36 punten, één minder dan de door Petegem en Ninove gedeelde leidersplaats (37). Het is een verdiende zege: in de tweede helft waren de bezoekers fysiek sterker en voetballend heer en meester.

Scoreverloop: 0-1 (53′ Vermeiren) 0-2 (71′ Vermeiren)

Ploegopstelling KSC Lokeren-Temse: Merckx – Ramazani, De Kuyffer, De Witte (cap), Mestdagh – De Neve, Schils – Djadi (88′ Ben Omar), Boulaouali (68′ Janssen) – Njengo (68′ Symons), Vermeiren

bank: Gabriël, Symons, Janssen, Ben Omar

Ploegopstelling KFC Merelbeke: Maes, Van Den Winckel, Van Laere, De Rock, Straetman, Lievens, Lagrou, De Ruyver, Verkindere, Van Der Wilt, Bultheel