Killian Overmeire keert terug naar het stadion van zijn hart. De 34-jarige middenvelder ondertekende een contract bij Lokeren – Temse, en speelt zo opnieuw op Daknam, waar hij zijn volledige profcarrière furore maakte.

Voormalig jeugdinternational. Eenmalig Rode Duivel. Winnaar van twee Bekers van België. Medeauteur van Sporting Lokeren-successen in de Belgische competitie en de Europa League. Met straatlengtes voorsprong de meest geliefde voetballer van de Lokerse aanhang. En bovenal: een clubspeler zoals je ze in binnen- of buitenland niet meer vindt.

Overmeire besloot eerder dit jaar om een punt te zetten achter zijn volledig geel-wit-zwart gekleurde profloopbaan. Na het pijnlijke faillissement van Sporting Lokeren zat hij zonder club. Een concreet aanbod om in 1A aan de slag te gaan bij streekrivaal Waasland-Beveren legde hij – kenmerkend – naast zich neer.

De dankbaarheid voor de immense impact die Killian op Sporting Lokeren heeft gehad, bleef ook bij de nieuwe club Lokeren – Temse groot. Dat door het spijtige faillissement Killian geen kans meer had in profvoetbal, zat het nieuwe bestuur hoog. Om nog te zwijgen over het gemis bij de vele fans die hem altijd gesteund hebben, en die op sociale media met de hashtag #announceKillian hun verlangen kenbaar maakten om Overmeire weer op Lokerse grond te laten spelen.

De vraag werd gesteld. Toen Killian aangaf dat hij een terugkeer overwoog als dank aan zijn fans, was de kogel snel door de kerk. Met Killian Overmeire keert hét Lokeren-icoon bij uitstek terug naar ‘zijn’ club. De middenvelder brengt een schat aan ervaring, passie en voetballend vermogen mee naar Daknam, waar hij al sinds 1994 speelde.

Voor Lokeren-Temse een kans om respect te betuigen aan ons boegbeeld, voor Killian een nieuw hoofdstuk bij de club en de supporters waarvoor hij al zoveel gegeven heeft.

Laat ons afspreken dat we hem de eerstvolgende wedstrijd een legendarisch welkom geven. Welkom terug!

P