De Kollerzaal zal binnen een heel kort tijdsbestek worden klaargemaakt om te fungeren als vaccinatieruimte voor de inwoners van Lokeren en omgeving. SC Lokeren-Temse kan zo zijn sociale rol in de lokale gemeenschap vervullen.

Burgemeesters Lieven Dehandschutter (Sint-Niklaas), Luc De Rijck (Temse), Jurgen Bauwens (Waasmunster), Robby De Caluwé (Moerbeke-Waas) en Filip Anthuenis (Lokeren) hebben gisteren na intensief overleg twee vaccinatiecentra in de regio Waasland Zuid-West aangeduid. Dat worden ‘t Bau-huis in Sint-Niklaas en “onze” Kollerfeestzaal in Lokeren.

Eerder deze week kwamen de stadsdiensten al het Daknamstadion verkennen. De locatie dient aan een aantal eisen te voldoen: gemakkelijk te bereiken, parkeerplaatsen voorhanden, voldoende groot, sanitaire voorzieningen, gescheiden in- en uitgangen, extra ruimtes en dergelijke. De locatie in het Daknamstadion bleek de beste keuze binnen de stadsgrenzen. Nu de beslissing is gevallen, moet de hele inrichting van de zaal nog worden uitgerold. Dat zal de komende tijd gebeuren. Tegen half februari moet de zaal klaar zijn voor gebruik, dan wil men met de vaccinatie beginnen.

SC Lokeren-Temse heeft tijdens de hele pandemie altijd al zijn sociale rol willen spelen. Bij de paar wedstrijden die in het stadion dit seizoen werden gespeeld met publiek, werden alle coronamaatregelen altijd nauwkeurig gevolgd. Ook tijdens de voorbereiding op de Bekerwedstrijd tegen Sint-Truiden wil de club bewijzen dat de pandemie met het navolgen van alle maatregelen te beteugelen valt. Dat de club nu ook betrokken wordt in de vaccinatiecampagne, vindt de club zowel logisch als normaal. De infrastructuur is voorhanden en de club wenst net als het vroegere Sporting Lokeren, een sociale rol te vervullen in het sociale weefsel van de stad. De club zal hierbij in de mate van het mogelijke haar medewerking verlenen.

Burgemeester Filip Anthuenis: “Het was een snel uitgemaakte zaak, de zaal is nu eenmaal zo goed als perfect voor de rol die ze moet vervullen. We zijn blij dat de club onmiddellijk in het verhaal meeging. Half februari moeten we klaar zijn, want rond die datum hopen we met de vaccinatie te kunnen beginnen. Niet alleen de inwoners van Lokeren, maar zeker ook die van Moerbeke-Waas, misschien zelfs een deel van Waasmunster en zelfs Sinaai zullen hier terecht kunnen. Dat moet nog worden uitgeklaard. We gaan alles op alles zetten om onze bevolking zo snel mogelijk gevaccineerd te krijgen.”

Voorzitter Hans Van Duysen: “We moeten zo snel als mogelijk naar ons normale leven terug en daarbij is vaccinatie een heel krachtig wapen. Natuurlijk willen we daar als club aan meewerken. Het vaccineren moet zo snel als mogelijk beginnen, het kan niet snel genoeg. Als dat in andere landen kan, waarom dan niet bij ons? Hoe sneller iedereen veilig is, hoe sneller we ons normale leven terug hebben, hoe sneller we ook weer onbezorgd aan voetbal kunnen denken mét publiek. Misschien zullen we ons al club wat moeten aanpassen aan wat er in het vaccinatiecentrum gebeurt, maar dat klaren we wel uit. We zijn hoe dan ook blij dat we ons kleine steentje kunnen bijdragen.”

 

 

P