Eerste helft

Na enige vertraging ten gevolge van een sfeeractie door onze supporters werd de langverwachte competitie op gang gefloten.

Na 4 minuten werd Vermeiren met een diepe bal alleen op doel gestuurd maar hij werd op het nippertje belet aan te leggen. Dikkelvenne antwoordde gevat met een schot vanop afstand van Lodens. Knappe poging. Sporting reageerde daarna al snel met een knappe actie van De Man die een goede voorzet lanceerde die Vermeiren jammer genoeg niet beter kan raken.
In minuut 14 moest Merckx een knappe poging van Verheuge uit de linker benedenhoek ranselen. De wedstrijd ging goed op en neer, want Barry knalde op zijn beurt op doel en ook de thuisdoelman kan zijn vuisten opwarmen.

Het eerste kwartier was het zeker een gelijk opgaande attractieve wedstrijd. Dikkelvenne, die 10 jaar geleden nog in 3de provinciale speelde is zeker geen hapklare brok. Het tweede kwartier verliep rustiger. Buiten een schuchtere poging van Janssen vielen er weinig kansen te noteren. Lodens valt bij de thuisploeg op als solide rustbrenger op het middenveld. Lokeren probeerde in die fase van de wedstrijd de bal wat meer in eigen rangen te houden. In minuut 28 wordt Vermeiren diep gestuurd, zijn volley is richting korte hoek zeer goed geplaatst maar de thuisdoelman staat pal. Sporting leek de match te doen kantelen. Al snel volgde een nieuwe doelrijpe kans maar Barry, in een vrije schietpositie, trapte te zwak op doel. Grote kans verkeken. De temperatuur steeg opnieuw en de potjes kookten even over. Na wat geharrewar kregen Vermeiren en Pollet een gele kaart.

Bij het begin van het derde kwartier hield de thuisploeg ons toch even op onze eigen helft. Dit evenwel zonder gevaar te creëeren. Panneel was een constante gesel voor onze rechterflank. Van Moerzeke had er de handen vol mee. Net toen Lokeren probeerde te versnellen stuurde Lodens heel knap de dekselse Panneel in de diepe. Het thuispubliek zag de bal al tegen de netten maar Merckx redde Sporting van de achterstand. Daar kwamen we bijzonder goed weg. In minuut 42 gaf Janssen dan een gemeten voorzet richting Vermeiren die bijzonder knap richting linker benedenhoek kopte, helemaal buiten het bereik van de grabbelende Steelant. 0-1 op en bijzonder knappe manier en op een ideaal tijdstip zo net voor de rust.

Tweede helft

De tweede helft werd aangevangen met de zelfde 22 spelers. Dikkelvenne schoot alvast fel uit de startblokken. Het was echter Sporting dat met Janssen een grote doelkans wist te versieren maar de lokale doelman bleef het heel goed doen. De uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen kon niet verzilverd worden. Sporting probeerde het tempo op te drijven maar de thuisploeg bleef ons toch redelijk probleemloos opvangen.

Na een uur kwam Dikkelvenne nog eens zijn neus aan het venster steken, maar onze verdediging stond pal. Plots werd Ben Omar voor doel gezet, maar de keeper redde gevat. De daaropvolgende poging van Janssen ging echter naast.
Deze keer 2 gouden kansen op de dubbele voorsprong. Het ging plots snel en een knap afstandsschot van de dekselse Lodens werd door een spartelende Merckx maar net uit het doel gehouden. Bij Sporting werd kort daarna Ben Omar vervangen door Djadi. In de 66ste minuut kopte Vermeiren opnieuw richting doel maar deze keer zonder succes. De wedstrijd bleef zo heel leuk om naar te kijken. De sfeer rondom het plein is ook optimaal en alles verliep tot nog toe in een zeer gemoedelijke atmosfeer. Leuk voetbal kijken zo op deze mooie late zomeravond. Aan beide kanten konden stilaan de eerste tekenen van vermoeidheid vastgesteld worden. Bij de thuisploeg laat de ingevallen Appiah zich in positieve zin opvallen maar de snelle spits werd de weg versperd door de solide Sporting defensie. Tot Van Peteghem van kortbij op doel kopte maar onze doelman met een absolute wereldsave de netten proper hield. Dit was echter uitstel van executie want Lodens even later van kortbij de thuisploeg op gelijke hoogte brengen. De inzet van de thuisploeg werd beloond op deze manier.

Na de toch wel koude douche probeerde Sporting met nieuwe moed naar voor te trekken. Gevaar kon er echter niet direct gecreëerd worden. Enkel een gele kaart voor Djadi was ons deel. De wedstrijd ging money-time in onder hoogspanning. Dikkelvenne liet zich niet onbetuigd. Sporting had de handen vol met de vinnige en snelle thuisploeg. In minuut 83 kwamen we dan ook bijzonder goed weg toen Van Peteghem een open doelkans de verkeerde kant op kopte. Er volgde een diepe zucht van opluchting bij de bezoekende supporters. Onze trainer bracht op 6 minuten van het einde met Van Vaerenbergh een tweede spits in. Al snel kreeg deze een heel mooie kopkans maar de bal mistte de goede richting. Sporting rook bloed en ging dan ook vol naar voor. Dikkelvenne kreunde onder de druk. Een vrije trap net buiten het doelgebied werd door Djadi voorbij het doel gezet. Aan de overkant plaatste De Schryver in blessuretijd een vrije trap maar net naast. Opnieuw een diepe zucht bij de bezoekende supporters. En dan … toen iedereen dacht dat de scheidsrechter ging affluiten kopte Van Moerzeke de winning binnen. Delirium na een fel bevochten zege … gevloek bij de Dikkelvenne aanhang … zotte taferelen in het Lokerenvak … het einde van een zeer aangename match. Nog van dat ! Afspraak volgende week voor de eerste thuismatch tegen Harelbeke ! Allen op post … we komen terug.

Scoreverloop: 0-1 (42′, Vermeiren), 1-1 (74′, Belmans), 1-2 (95′, Van Moerzeke)