KSC Lokeren – Temse heeft een tweede wintertransfer afgerond. Gert Van Walle (26) komt over van eerstenationaler Royal Knokke FC, waar hij sinds januari 2022 aan de slag was. Ondanks zijn nog lopende overeenkomst én vele speelminuten bij de kustploeg wist onze sportieve cel hem te overtuigen per direct de overstap naar Sporting te maken. Van Walle ondertekende bij onze Tricolores een verbintenis tot juni 2025. Foto: Yorben Audenaert.

De komst van Gert Van Walle moet voor extra concurrentie en wisselmogelijkheden zorgen. Zo kan de linkspoot uit de voeten als box-to-box middenvelder, alsook op de buitenkant. Zijn traptechniek, vista en werkkracht zijn kwaliteiten die we hopelijk op Daknam te zien zullen krijgen in de strijd om promotie.

Gert Van Walle heeft op zijn 26ste al heel wat métier in de hoogste Amateurreeks. Zijn eerste ervaring in een eerste elftal deed de linkspoot op bij Knokke in het seizoen 2015-2016, wat meteen leidde tot de titel in de toenmalige Vierde Klasse. Tussen 2016 en 2022 voetbalde hij voor KMSK Deinze, waar hij in 2020 als sterkhouder de kampioenstitel in de Eerste Amateurklasse pakte en mee de promotie naar 1B afdwong met maar liefst twintig punten voorsprong op de tweede in de stand. In de Challenger Pro League kon Van Walle ook nog geregeld speelminuten vergaren. In totaal kwam de linkspoot maar liefst 123 wedstrijden in actie voor de oranjehemden.

Begin januari vorig jaar plukte het ambitieuze Knokke hem voor 2,5 jaar weg uit de Dakota Arena. Onder impuls van verschillende nieuwkomers – waaronder Van Walle – maakte de kustploeg na de winterstop een serieuze opmars van de degradatiezone naar de top vier. Hierdoor mocht Knokke onverhoopt nog deelnemen aan de eindronde voor promotie naar 1B. Dit seizoen kwam Van Walle in veertien van de zeventien competitiewedstrijden in actie, waardoor hij met ruim voldoende wedstrijdritme meteen inzetbaar is voor Sporting Lokeren – Temse.

P