Het eerste schot tussen de palen komt van de thuisploeg na vijf minuten. Doelman Thieren komt echter niet de problemen op de poging van Vermeiren.
Boualaouali staat helemaal vrij wanneer een gedevieerde voorzet van Van Moerzeke met een extra tussenstation tot bij hem komt aan de linkerkant en met een heerlijke lob verschalkt hij Thieren: 1-0 na 11 minuten..
De mooiste combinaties komen van KSC.En ook het thuispubliek staat er helemaal achter.
Tot twee maal toe handspel in de grote rechtboek van de bezoekers. Scheidsrechter Ghijselincks geeft geen krimp. We kunnen niet zeggen dat hij een thuisfluiter is.
Lokeren-Temse blijft doorduwen. Een mooie actie en dito voorzet van De Man vindt echter geen medespeler om het leder binnen te duwen.
Aan de kant van de Westvlamingen konden we geen kansen noteren.We rusten dan ook met een logische voorsprong voor de thuisploeg.

De eerste grote kans in de tweede helft is opnieuw voor de tricolores. Een voorzet van De Man door Vermeiren naar doel gekopt maar een Harelbeekse verdediger kan nog net weg werken.
Enkele minuten later, we schrijven de 53e minuut, opnieuw Vermeiren maar de bal stuit over doel. Ambiance in het stadion, het tweede doelpunt hangt in de lucht.
Lamin Soli komt dan in de plaats van Charles Noppe en paarswitten versieren een eerste hoekschop die maar net wordt naast gebuffeld door Doumbia.
Een Lokerse counter wordt door De Man in het zijnet getrapt. En onmiddellijk aan de overzijde besluit Vandekerckhove voorlangs.
Boulaouali, die toch een heel knappe eerste helft speelde, wordt vervangen door Ben Omar. Ghijselincks “bedankt” hem nog onbegrijpelijk met een gele kaart omdat hij volgens hem niet snel genoeg het veld verliet.
De hoekschoppen voor de thuisploeg volgen zich nu op, maar zonder echte dreiging. Het blijft nu uitkijken voor de Harelbeekse counters.
Barry stuurt Vermeiren diep, maar zijn trap is niet hard genoeg om Thieren in verlegenheid te brengen.
En een heel diepe bal van kapitein Schürmann opnieuw tot bij Simon Vermeiren, hij schuif de bal naast de linkerpaal. Van Laere komt intussen een licht geblesseerde Telen vervangen.
Merckx komt gepast uit voor Vandekerkhove op doel kan besluiten. Het gaat mooi op en neer in een bijzonder aangename wedstrijd.
Opnieuw Lokers gevaar. Een voorzet van De Man en Ben Omar besluit nipt voorlangs;
Een laatste wissel bij Lokeren-Temse is Van Vaerenbergh die Djadi vervangt.
Sporting komt nu minder aan voetballen toe en probeert het meer met lange ballen. Hierdoor krijgen de bezoekers meer balbezit en wordt het nog bijzonder spannend.
Onze woorden zijn nog niet koud of Nfor besluit op de paal. En Ghijselinck krijgt nog eens de woede van het thuispubliek op zijn nek voor talrijke bizarre beslissingen vaak in het nadeel van wit-zwart-geel..
Nog een hoekschop voor Harelbeke in de allerlaatste seconden. Merckx klemvast. En de drie punten zijn binnen!!

Doelpunten: 1-0 (11′ Boulaouali)

KSC Lokeren-Temse: Merckx, Telen, Van Moerzeke, Boulaouali, Janssen, Barry, Djadi, De Man, De Neve, Schürmann (c), Vermeiren
Wisselspelers: Gabriel, Van Vaerenbergh, Ben Omar en Van Laere

KRC Harelbeke: Thieren, Van Damme, De Smet, Toye, Nfor, Vandekerckhove, Noppe, Kasmi, Doumbia, Verlinde, Vandenbroucke (c)
Wisselspelers:De Ketelaere, Soli, Vanthournout en Balcaen